To je to što me zanima!

Dražen bi bio sretan: Dan kad smo prestali biti luzeri

Preokret poput ovoga čekali smo još od Dražena Petrovića i Olimpijskih igara 1992. godine. Sada smo u posljednjim sekundama dobili mladu Srbiju
Vidi originalni članak

Je li, bre, kako da se ponašam prema našim igračima u ovoj situaciji? Što da napišem, što da im kažem, pitao je srbijanski kolega šaleći se istodobno i na svoj i na naš račun. Hrvati ipak imaju puno više iskustva u ovakvim porazima. Takve su utakmice hrvatski košarkaši godinama gubili, pogotovo od Srba. Od one lude Đorđevićeve trice sa sirenom na EP-u 1997. godine do Kecmanove “bombe” protiv Cibone u ovogodišnjem finalu regionalne lige u zagrebačkoj Areni. Ali ovaj put srbijanski košarkaši bili su ti koji su kraj dočekali u šoku, u tišini su sjedili u hodniku ispred svlačionice.
- Ovakvo nešto inače se ne može dobiti, ali sreća nas je pomazila - rekao je Dino Butorac, koji je 20-ak dana prije početka EP-a slomio kost u šaci i igra s posebnim štitnikom. Ušao je dvije minute prije kraja jer je Toni Prostran dobio grčeve. Dotad ništa nije zabio, ali u zadnjoj minuti izgledao je kao Jordan. Pogodio je devet koševa za tih 60-ak sekundi, a Hrvatska U-20 reprezentacija za pola minute okrenula je “minus šest” u 76-75.
- Nisam ni u jednom trenutku pomislio da je gotovo i nisam dao ni da igrači to pomisle - rekao je izbornik Boris Kurtović. Takav je preokret hrvatska košarka čekala dugih 18 godina, još od Draženova doba. U olimpijskom polufinalu u Barceloni 1992. godine, koji nam je donio spektakl protiv pravog Dream Teama, reprezentacija ZND-a vodila je četiri razlike pola minute prije kraja. No četiri promašena slobodna bacanja Volkova te Kukočeva trica i Draženova dva slobodna donijela su pobjedu.
Protivnici su dobro igrali, ali hrvatski “klinci” jednostavno su odbili izgubiti.
- Ma je li moguće?! - vikao je Mario Delaš nakon što je pogodio za pobjedu. Zaista, je li moguće da ova utakmica preokrene gubitnički mentalitet koji je hrvatska košarka strpljivo gradila još od Draženove smrti. Je li moguće da više nismo luzeri?!

POBJEDA ZA OZLIJEĐENOG OLIVARIJA
Ova momčad ima karakter, vikao je u mikrofone Toni Prostran. I ima, na zagrijavanje su svi istrčali u majicama s brojem osam na kojima je pisalo Šime. Olivari nije igrao zbog ozljede. Nisu ga zaboravili.

ČETIRI JUNAKA IZ VIŠNJIKA:
NEMOGUĆE? HM, DELAŠ KAŽE - NIJE
Bio je prvi strijelac sa 16 koševa, a četiri sekunde prije kraja skočio je u napadu i iz nemoguće pozicije pogodio za pobjedu.
ŠUTER KOJI IGRA I S LOMOM RUKE
Devet koševa u minuti, mislili smo da to može samo Jordan. A Butorac je slomio kost u šaci i ugradili su mu vijak.
PROSTRAN KAO SPEEDY GONZALES
Oporavio se od ozljede, srcem vukao i ludo ubrzao ritam. Puknuo je dvije minute prije kraja, no nije svako zlo za zlo. Ušao je Butorac.
RADOŠEVIĆ JE PERASOVA ŠKOLA
Iako je griješio u obrani, što mu inače nije običaj, Leon je zabio važnih 14 koševa uz sedam skokova. Perasovićeva je to škola...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bartho 17.07.2010.

    Čini mi se da se i naslov promijenio. Bilo je nesto \'92

  • nkola19 17.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • albandi 17.07.2010.

    bartho nauči se koristit internetom http://www.24sata.hr/sport/hrvatska-je-protiv-srbije-okrenula--6-za-30-sekundi/182497/

Komentiraj...
Vidi sve komentare