To je to što me zanima!

Iniesta i Pique teledirigiranom akcijom slomili Češku pred kraj

Konačno, u 87. minuti Iniesta uputio je savršenu loptu na suprotnu stativu gdje se 'nacrtao' njegov klupski suigrač Pique. Shakirin odabranik srca pogodio je glavom za rušenje borbenih Čeha
Vidi originalni članak

U drugoj utakmici naše skupine, Španjolci su u samom finišu utakmice slomili dobro organizirane Čehe golom Gerarda Piquea u 87. minuti.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque iznenadio je izostavljanjem kapetana Ikera Casillasa iz prvih 11. Na golu se tako našao David de Gea koji i nije imao pretjeranog posla, što je bilo za očekivati.

Morata promašivao u prvom poluvremenu

Češka se odlučila za logičan nastup. Kvalitetno postavljeni kroz tri bloka, sinkronizirano su se kretali za brzim protivnikom, poznatim po tehnički nadmoćnom nogometu. Stvarala je Španjolska, ali i promašivala, gdje se najviše isticao danas prvi napadač 'furije', Alvaro Morata. U prvom je poluvremenu zapucao dva zicera.

U 64. minuti nastala je gužva u petercu Španjolaca nakon češkog kornera, Kaderabek se našao u dobroj situaciji, ali Fabregas je u posljednji trenutak spasio čisti gol.

Barcin duo prejak za Češku

Razvoj situacije do kraja ponudio je očekivanu dominaciju 'furije', no sve je to djelovalo jalovo jer Češka je dobro djelovala u defenzivi. Konačno, u 87. minuti Andres Iniesta uputio je savršenu loptu na suprotnu stativu gdje se 'nacrtao' njegov klupski suigrač Gerard Pique. Shakirin odabranik srca pogodio je glavom za rušenje borbenih Čeha. 

Izabranici Pavela Vrbe mogli bi zažaliti zbog promašaja Vladimira Daride dvije minute prije kraja. Našao se sam na desetak metara od španjolskog golmana, ali baš kao i Rakitić 2012. u Poljskoj, pucao direktno u njega.

Španjoska je tako svoj niz neporaženosti na Eurima produžila na 13 utakmica. Zadnji su 'furiju' dobili Portugalci 2004. godine. Pored toga, primili su samo jedan gol u posljednjih 16 sati igranja na Europskim prvenstvima. Impresivno...

Igrač utakmice: 'don' Andres Iniesta

Epitet igrača utakmice zasluženo pripada velikom 'don' Andresu Iniesti, fantastičnom veznjaku Barce koji je iskreirao niz opasnih situacija u protivničkoj polovici. 

SKUPINA D

  • Španjolska - Češka 1-0 (Pique 87')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 95

  • nokia003 13.06.2016.

    Inijesta je trenutno, najbolji veznjak na svetu. Steta sto Ronaldo, nema jednog ovakvog igraca u Realu.

  • fzd 13.06.2016.

    šteta za pobjedu španjolaca. ovaj remi bi nam baš dobro došao

  • strmi007 13.06.2016.

    namještaljka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare