To je to što me zanima!

Duje Draganja: Nikog se ne bojim na Igrama osim sebe

Što me najviše veseli u selu? Spavanje. Ali mi baš ne ide, rekao je hrvatski plivač i otkrio mu je da mu je trener zbog umaranja zabranio - šetnju
Vidi originalni članak

Ajme meni, dajte mi nešto za izist, umrit ću od gladi, s prvim korakom u Hrvatsku kuću zavapio je Duje Draganja. I rukujući se u prolazu sa znanima i neznanima odmah krenuo prema švedskom stolu. Iz svega obilja domaće spize prvo je izabrao malo pršuta i sira.
- Ovo je tek predjelo. Poslije presice ću tek ozbiljno zagrist – govorio je Duje uživajući u hrvatskim delicijama. Šefu kuhinje najavio se još dan ranije i rekao da jedva čeka kušati sve ono što je jeo i prije četiri godine u Ateni.
- Uh, kakav dobrodošao odmor od olimpijske hrane. Ovdje smo od 28. srpnja i stalno jedemo jedno te isto – govorio je Duje između zalogaja i istodobno gledao na velikoj plazmi snimke svoje srebrne utrke sa SP-a.
Još uvijek ga nije obuzela groznica iščekivanja velikih utrka kada se izolira i posve je nedostupan za sve. Još uvijek nije uhvatio ritam Pekinga, dosta kasno liježe, iza ponoći i dosta kasno ustaje. Ako je ujutro slobodan spava i do pola jedan iza podneva.
Ovdje brani atensko srebro na 50 m slobodno. Pitali su ga je li mu žao što u Pekingu nema Garyja Halla, jedinog čovjeka koji je u Ateni bio brži od njega.
- Ne. Nije mi žao.
Na pitanje koga od svojih suparnika najviše cijeni, samouvjereno je rekao:
- Samoga sebe! Ja sam sam sebi najveći suparnik i to sam si dokazao toliko puta. Oni drugi ne znače mi baš ništa.
Duje se žali da našim plivačima još nisu stigli famozni Speedovi kostimi.
- Ako treba, plivat ću u starom.
Polufinala i finala, koja su inače uvijek poslije podne, u Pekingu su iznimno ujutro, no to ga ne brine.
- Cijelu godinu sprint sam trenirao ujutro. Ali smatram da će rezultati svih biti slabiji jer nemoguće je dovesti tijelo do optimuma rano ujutro.
O Phelpsovoj najavi rušenja rekorda Marka Spitza i njegovih sedam zlata na jednim OI, Duje ima svoje mišljenje.
- Prvi mislim da on neće uspjeti osvojiti svih osam zlata. Jedno je marketinški trik, a drugo su stvarni rezultati.

'STOTKA' PRIJE 'PEDESETICE'

Duje će prije 'pedesetice' plivati stotku. Kvalifikacije 100 m slobodno su 12. kolovoza, 13. polufinale, a 14. finale. Bude li Duje u finalu stotke, već isti dan poslijepodne, za samo osam sati čekaju ga kvalifikacije njegove kraljevske dionice.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • god of war 08.08.2008.

    bravo duje,to volim čuti,samopouzdanje i tu snagu!!! ponosan sam na sve što idu bodrit naše boje i ako treba i pustit suzu kada se naša himna zasvira! nema predaje,idemo po medalje....

  • Pero Kvržica 08.08.2008.

    naš duje je očito mjerna jedinica za iritantnu bahatost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare