To je to što me zanima!

Sramotni Dule Savić: Sačuvaj nas Bože gladi, kuge i Hrvata

Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata." Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, ispalio je bivši nogometaš Crvene zvezde
Vidi originalni članak

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi u Splitu potaknuo je nove rasprave o odnosima Hrvata i Srba. Mnogi sportaši, kao i čelnici klubova s prostora bivše države osudili su napad na srpske sportaše. Incident iz Splita bio je i glavna tema emisije na televiziji RTS gdje su gostovali bivši nogometaš Crvene zvezde Dušan Savić, direktor VK Crvena zvezda Aleksandar Šapić i profesor kineziologije Dragan Koković. Jedno je osuditi incident, ali Dušan Savić otišao je korak dalje. 

- Moramo im (Hrvatima op.a.) pomoći da ozdrave. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka... Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata." Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada treba da im pomognemo - sramotan je to ispad bivšeg nogometaša. 

Podsjetimo, huligani su u subotu napali trojicu srpskih vaterpolista na splitskoj Rivi dok su pili kavu. Svatko normalan osudio je taj napad, bez generaliziranja i vraćanja u 17. stoljeće kao što je to napravio Dušan Savić.

Dvojica vaterpolista Zvezde su pobjegla, jedan se spasio od huligana skočivši u more. Zvezda je otkazala utakmicu protiv Jadrana i vratila se u Beograd.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • zoky234 15.02.2019.

    Dule Savić legendarni fudbaler i još bolji čovjek.

  • sveilinista1911 15.02.2019.

    to sto su trazili dobili su jbg

  • boskobuha 14.02.2019.

    vidim da je vratar Kralj jako nastradao,teška ozljeda podkoljenice a bojim da da slijedi amputacija noge

Komentiraj...
Vidi sve komentare