To je to što me zanima!

Dva brata, dvije zastave: Valon je najveća prijetnja Vatrenima

ZA POVIJEST Valon Berisha je ponosni vlasnik prvog službenog gola za Kosovo. On je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Finske (1-1) iz penala zabio za prvi bod Kosova u povijesti
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija će večeras od 20.45 sati igrati drugu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Nakon remija protiv Turske 1-1 na praznom Maksimiru, Vatreni gostuju u albanskom Skadru kod Kosova, vrlo mlade reprezentacije koja ima nekoliko opasnih pojedinaca.

Jedan od njih je i veznjak Valon Berisha (23), hrvatskim navijačima poznat po igrama za Salzburg kojeg je Dinamo izbacio za ulazak u Ligu prvaka. Radi se o talentiranom igraču rođenom u Švedskoj, koji je odrastao u Norveškoj i odlučio prihvatiti poziv zemlje svojeg porijekla te nastupati za Kosovo. I izbornik Ante Čačić zna otkud prijeti najveća opasnost i koga prvenstveno treba zaustaviti.

- Mogu reći da je Valon Berisha sjajan - rekao je izbornik.

Poznato je da Fifa inače ne dopušta mijenjanje reprezentacija nakon što igrač zaigra za jednu, ali u slučaju Kosova je napravljena iznimka pošto je riječ o "svježoj" reprezentaciji. Tako je Berisha odlučio igrati u žuto-plavom dresu iako je upisao 18 nastupa za Norvešku. Zanimljivo, njegov mlađi brat Veton (22), inače napadač, nije se odlučio vratiti odakle potječe nego je nastavio igrati za Norvešku.

- Moja obitelj i ja imamo jake osjećaje i za Norvešku i za Kosovo, no ja osjećam posebnu povezanost s Kosovom od kad je postalo nezavisna država. Tamo imam veliku obitelj. Bilo mi je jako teško donijeti ovu odluku jer postoje jaki osjećaji. U razgovoru s obitelji i nakon njihovih savjeta, pristao sam igrati za Kosovo. Nadam se da svi razumiju - rekao je Valon.

Inače, Valon Berisha je i ponosni vlasnik prvog službenog gola za Kosovo. On je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Finske (1-1) iz penala zabio za prvi bod Kosova u povijesti.

-  Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica i moramo opravdati ulogu favorita. Izuzetno motiviran je domaćin, imali smo ih priliku gledati u utakmici protiv Finske, iako su se skupili neposredno pred utakmicu, funkcionirali su dobro kao momčad koja je satkana od vrlo interesantnih i kvalitetnih igrača. Naročito igrača koji igraju prema naprijed. Čeka nas zaista težak zadatak, kao što je rekao kapetan Ćorluka, naš cilj je jasan, a to je odlazak u Rusiju, a sutra je prva šansa za bodove koje moramo skupljati da bi otišli tamo - rekao je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pegla4 06.10.2016.

    Zelim mu puno golova za Kosovo poslije utakmice s Hrvatskom.

  • Joker123 06.10.2016.

    Berisha je stvarno odlican

  • tomislav22 06.10.2016.

    Valon Berisha je odličan igrač

Komentiraj...
Vidi sve komentare