To je to što me zanima!

Dva rekorda u novootvorenoj atletskoj dvorani u Zagrebu

Na zagrebačkom Velesajmu Paola Borović popravila je 22 godine star dvoranski rekord u troskoku za 4 cm. Kristina Hendl istrčala je novi mlađe seniorski dvoranski rekord na 3000 m, a istaknuo se i junior Bloudek
Vidi originalni članak

Povijesni dan za hrvatsku atletiku bio je u subotu, 24. veljače, kada se u Zagrebu održalo prvo dvoransko prvenstvo Hrvatske i prvo natjecanje uopće u kružnoj dvorani u Hrvatskoj.

U novootvorenoj dvorani u Paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma nastupio je i velik broj slovenskih atletičara i atletičarki jer je istovremeno održano i dvoransko prvenstvo Slovenije u kružnim trkama.

Postignuta su i dva dvoranska rekorda Hrvatske te jedan izvrstan juniorski rezultat. Paola Borović je pobjedom u troskoku postavila i novi dvoranski rekord Hrvatske (13,54 m) i za 4 cm popravila 22 godine stari rekord Silvije Mrakovčić.

Kristina Hendel je u utrci 3000 m istrčala novi mlađe seniorski dvoranski rekord u vremenu 9:47,82.  

Izvrsnu solo utrku istrčao je Marino Bloudek na 800 m pobijedivši sa 1:49,23 što je trenutno vodeće mjesto na svjetskim juniorskim dvoranskim tablicama, stoji na stranicama Hrvatskog atletskog saveza. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare