To je to što me zanima!

Dževdo bi zabio tricu, a dvorana bi eksplodirala...

Izuzetno simpatičan i natprirodno duhovit, Dževad Alihodžić posvuda je ostavljao pozitivne dojmove. Kaže da mu je to najveća satisfakcija u karijeri...
Vidi originalni članak

Mnogi su ga smatrali “drvom” na parketu, no Alihodžić je na svakoj utakmici davao sve od sebe, igrao za momčad i obavljao “rudarski” posao.
Bio je svjetski juniorski prvak s Jugoslavijom, osvojio je mnogo domaćih trofeja s Cibonom, a i triput je igrao na EP-u s reprezentacijom BiH.
Dobro se sjeća mnogih detalja iz bogate karijere, koju je okončao 2007. u KK Zagrebu, a posebno rijetkih trica koje je zabijao. Tri sezone zaredom u Euroligi bi šutnuo po jedanput. I pogodio.
- Zadnji put protiv Barcelone. Te su godine (sezona 2002/2003., op. a.) bili europski prvaci, jaki kao danas. Došli su u Zagreb kao jedina neporažena momčad Eurolige, a dobili smo ih 17 razlike. Primio sam loptu na trici, šutnuo i pogodio. Mislio sam da će se dvorana srušiti. Taj je detalj ostavio snažan dojam - prisjetio se Dževdo.
No bilo je i teških trenutaka.
- Uh, ispadanje od Olimpije u osmini finala Eurolige, kad nam je Stepania zabio u zadnjoj sekundi...
Nakon završetka karijere neko je vrijeme radio s mladima u KK Zagrebu. Nakon toga izvanredno je upisao Visoku sportsku školu u Sarajevu da bi nastavio obrazovanje. A baš je uz školu vezana simpatična anegdota. Jedanput je na pitanje o najdražem predmetu u školi ispalio: “Gum’ca”.
- Pitao me netko na brzinu prije treninga, nisam odmah shvatio da misli na školski predmet, poput povijesti. A kao klinci uvijek smo se gađali gumicama, pa mi je prvo pala na pamet...





DŽEVAD ALIHODŽIĆ

Nakon Čelika i Bosne došao je u Cibonu. Vani je igrao u Turskoj, Francuskoj, Italiji i Rusiji, a karijeru je završio u KK Zagrebu. Danas je obiteljski čovjek.

''S NJIM SMO SE UVIJEK VALJALI OD SMIJEHA''
Iako je bio tehnički limitiran, sve je odrađivao besprijekorno. A izvan terena takav izvorni bosanski humor nikad nisam vidio. I u najtežim trenucima s njim smo se valjali od smijeha. S njim sam imao isključivo pozitivne vibracije, rekao je Aco Petrović, koji ga je nekoliko sezona vodio u Ciboni.

CITATI:
''Svugdje sam ostavio dobar dojam, sjećaju me se i pitaju kako sam."
"Žalim što nisam vidio kako izgleda NBA i što nisam bio na OI-ju''

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lujadin13 29.03.2010.

    dvorana je eksplodirala točno 3 puta koliko je on trica u karijeri pogodio...antitalent

Komentiraj...
Vidi sve komentare