To je to što me zanima!

Eduardo da Silva strijelac, Vedran Ćorluka asistent

Okršaj Manchester Cityja i Arsenala prošao je u znaku hrvatskih reprezentativaca. Topnici su Cityju nanijeli prvi domaći poraz. Bilo je 3-1
Vidi originalni članak

Clichy je pokraj Ćorluke ubacio s lijeve strane, Adebayor glavom dodao za Eduarda. On je loptu primio prsima na petercu, spustio je i iz okreta u padu pogodio mrežu. Igrači Manchester Cityja tražili su zaleđe, no gol je priznat i Arsenal je poveo 2-0 (prvi je gol zabio Adebayor). Domaćim je igračima ostalo samo da zaplješću Eduardu za njegov 12. gol u Arsenalovu dresu. Dvije minute kasnije u prvom je planu bio Vedran Ćorluka.
Oduzeo je loptu Clichyju, ušao u kazneni prostor, odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Fernandez i smanjio rezultat. Nade Cityja uništio je Adebayor dvije minute prije kraja. Gledatelji na BBC-jevoj internetskoj stranici Eduardu su dali ocjenu 8.07, samo je Adebayor dobio više - 8.13. Ćorluku su ocijenili sa 6.22, tek su Fernandez i Elano dobili više. Od 31 utakmice s londonskim trijom (Tottenham, Chelsea, Arsenal), City je izgubio 24 puta.

CAKE S DERBIJA

>> Od 22 igrača koji su počeli utakmicu bila su samo trojica Engleza. Svi u Cityju
>> Bio je to prvi ligaški poraz Cityja u 13 utakmica na svom terenu ove sezone 
>> U 90 minuta igrači Cityja i Arsenala napravili su ukupno samo 12 faulova

EDUARDO: GOL O KOJEM ĆE SE PRIČATI
Osim gola, još je jednom bio u obećavajućoj prilici, no dubinska lopta bila je prebrza i nije ju stigao. Puno je radio, dodavao, bio solidan, a o golu koji je zabio na Otoku će se još dugo pričati. Dudu je u Arsenalu zadužen i za izvođenje kornera.

ĆORLUKA: SIGURAN, BORBEN, DODAVAČ
Vedran Ćorluka bio je ponovno jedan od najboljih igrača Cityja. Na poziciji desnog beka u obrani je odigrao bez pogreške, a nekoliko je puta bio opasan u probojima. Nakon jednog i oduzete lopte, i asistirao je. Bio je standardno borben i siguran.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_21788 05.02.2008.

    ßw@k@ č@ßt dečki

  • xxxx 04.02.2008.

    ma da je bar u gacama al cisto sumnjam debil je u mozak:o)

  • KujtimShalja 03.02.2008.

    Braco ovo nije mjesto za svađanje. Važno je da su svi Hrvati... Jel tako, a to što je Čarli Bosanac, a Dudu Brazilac kog boli briga

Komentiraj...
Vidi sve komentare