To je to što me zanima!

Eduardo je napustio Legiju: Slijedi povratak u Hrvatsku?

Eduardo da Silva je u siječnju potpisao jednogodišnji ugovor s varšavskom Legijom. Poljaci mu neće produživati suradnju, a Domagoj Antolić od njega se oprostio lijepom porukom
Vidi originalni članak

Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom, poruka je Domagoja Antolića na Instagramu uz fotografiju s Eduardom da Silvom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Konačan je to znak da Dudu odlazi iz Poljske nakon što je posljednju sezonu proveo u Legiji. Stigao je tamo u siječnju, potpisao jednogodišnji ugovor, ali je dovoljno baciti pogled na statistiku da se shvati zbog čega se vjerojatno nije ni pregovaralo o produženju ugovora.

Mjesečno zarađivao 30 tisuća eura, nije dao ni jedan gol

Eduardo je u Legiji najavljen kao veliko pojačanje, kao igrač koji je nosio napad Arsenala prije kobne ozljede koja mu je uništila karijeru, te kao čovjek koji je nemilice zabijao svojim protivnicima u hrvatskom dresu. Međutim, očekivanja su bila daleko od realnosti, a shvatili su to ubrzo i navijači jer je Dudu odigrao samo 14 utakmica u godinu dana, nije zabio niti jedan gol, ali je dva puta asistirao.

Učinkovitiji je bio i 19-godišnji Hrvat Sandro Kulenović koji je u 11 nastupa dao jedan gol i jednom asistirao.

Veliki uteg je i visoka plaća koju je imao u Varšavi - mjesečno je dobivao 30 tisuća eura.

Iz Poljske možda i u Hrvatsku

Sada mora u potragu za novim izazovom, a tko zna, možda je došlo vrijeme i za njegov povratak u Hrvatsku.

- Rijeka je organiziran klub, kao i Osijek. Ako mi netko predstavi nekakav dobar projekt, spreman sam razgovarati - pričao je prošle zime prije odlaska u Poljsku Dudu. U to je vrijeme bio u Zagrebu za blagdane.

Pa ne moraju to biti ni Osijek ni Rijeka, Hrvatska ima još kvalitetnih prvoligaša, i Dinamu bi sigurno mogao dati jedan dodatni impuls - dodatnu energiju i iskustvo za proljeće koje će nakon 49 godina igrati u Europi...

Naravno, moguć je i njegov povratak u Brazil, navodno je nekoliko zainteresiranih klubova, a kako ugovorom više nije vezan ni za koga, ima dovoljno vremena odlučiti što dalje.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • kkoprivn 21.12.2018.

    Ide u penziju, a ako dođe u Hrvatsku igrati će jedino u svetom klubu.

  • pčelar1959 14.12.2018.

    Mamiću vrati ga u Dinamo zaslužio je, makar da je u svlačionici za autoritet . Može on još zabiti , to se ne zaboravlja !

  • nogoloptanje 13.12.2018.

    Ako hoce bit iznat Ajduka, moze potpisat i za Goricu 🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare