To je to što me zanima!

Eduardo se vratio, dvojica debitirala, Hrvatska slavila

Pobjedom 2-1 na gostovanju u Rumunjskoj naši su započeli 2009. godinu. Dudu je odigrao svojih prvih pola sata nakon ozljede, Jurić je debitirao...
Vidi originalni članak

Igrači su stajali oko kruga koji označava centar, a sudac je označio minutu šutnje. Istoga trenutka stadionom se - prolomio pljesak! Namijenjen Marianu Cozmi, tragično stradalom rukometašu, oko te se tragedije sve vrti u Rumunjskoj ovih dana. Možda je zato na tribinama Steauina stadiona skupilo samo tri tisuće gledatelja, među njim i oko 200 hrvatskih navijača.
I oni su se na kraju veselili, Hrvatska je pobijedila u utakmicu koju su obilježila četiri detalja: vratio se Eduardo, Darijo Srna je prvi put izveo momčad kao kapetan, debitirao je Ivan Jurić, a prvi nastup ubilježio je i Hrvoje Čale. Ništa od tih novosti nije zaustavilo Hrvatsku na putu do pobjede. U slaboj, na trenutke i dosadnoj utakmici, ali lijepo je u godinu krenuti pobjedom.
Rumunji su poveli u akciji pod naslovom 'Ivica darivao Maricu'. Križanac je pokušao izbiti u 22. minuti, no vratio je idealno za Cipriana Maricu. Pletikosa? Mogao je i bolje reagirati... Šest minuta kasnije golom iz slobonjaka je izjednačio Rakitić, a Hrvatskoj pobjedu donio Niko Kranjčar na asistenciju Eduarda.
A Eduardo je igrao od 62. minute i u nekim trenucima podsjetio na starog dobrog Dudua. No važnije je da je tu, da se vratio. A Mladen Petrić se opet nije pojavio. Upropastio je nekoliko šansi i 'izletio' na poluvremenu. Lošu večer imao je i Luka Modrić, dok debitant Jurić nije pokazao da je rješenje.
- Nemojmo od njega očekivati ništa spektakularno - rekao je izbornik o Juriću uoči utakmice. Ako dodati barem svaku loptu točno spada pod rubriku 'spektakularno', onda je Jurić ponudio popriličnu količinu spektakla... Osim Rakitića u prvom dijelu, nitko od naših nije impresionirao, no Hrvatska je ipak pobijedila...

RUMUNJSKA - HRVATSKA 1-2
(Marica '22 / Rakitić '28, Kranjčar '75)

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Inuki 12.02.2009.

    gz

  • alo_mačko 12.02.2009.

    \"Pletikosa? mogao je i bolje reagirati\"....ahahaha...obrani ti 1 na 1 udarac sa 7-8 metara...i to nije puca bilo ko nego Ciprian Marica, jedan od najboljh napadaca Bundeslige!

  • buffon_boy 11.02.2009.

    EDUARDO JE DANAS NAPRAVIO ONO ŠTO JE SINOĆ RONALDINHO!!!! ONO SA ODBIJANCEM OD NOGE :) EDUARDO YOU ARE THE KING :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare