To je to što me zanima!

Eduardov povratak: Za dva tjedna počinje s treninzima

Poslije osam mjeseci oporavka od operacije naš je reprezentativac na korak do dugo očekivanog povratka na travnjake. Zaigrat će za tri tjedna
Vidi originalni članak

Danas je točno osam mjeseci od strašnog loma noge Eduarda da Silve, a iz Londona smo saznali sjajne vijesti.
- Dudu bi za dva tjedna trebao početi trenirati s momčadi. Jutros sam pratio njegov individualni trening, odlično se oporavlja - rekao nam je Boro Primorac, prvi Wengerov pomoćnik.
Iako sve prognoze pokazuju da će se Dudu na teren vratiti tek za Božić, veliki su izgledi da hrvatski reprezentativac odigra prvu utakmicu puno prije.
- Ne mogu vam reći točno kad će Eduardo zaigrati, to bi bilo presmjelo, ali ako Bog da, bit će to puno prije Božića - rekao je Primorac.
Da Silva je bio vrlo oprezan u svojim izjavama, tako je po dolasku u London izjavio da će biti sretan ako zaigra do Božića. Odlučio je šutjeti i strpljivo raditi na svom oporavku, a rezultati su već vidljivi. Ognjen Vukojević je prije početka Lige prvaka izjavio da očekuje Dudua u sastavu Arsenala 25. studenog. Tu večer na Emiratesu igraju Arsenal - Dinamo Kijev, a Ogi se nada kako će se na terenu naći s bivšim suigračem iz Dinama. Iako to Primorac ne želi priznati, Da Silva bi prvu utakmicu nakon operacije mogao zaigrati već za tri, četiri tjedna.
- Kad se Eduardo vrati, dobit ćemo potrebnu širinu u momčadi, on je sjajan igrač, a očekujemo ga na terenu za dvadesetak dana - rekao je Arsene Wenger.
Iako su mnogi liječnici nakon Eduardove operacije u veljači tvrdili kako će se naš reprezentativac na teren vratiti tek za godinu dana, dakle, u proljeće 2009. godine, Gary Lewin tvrdio je drukčije.
- Riječ je o teškom lomu, ali Eduardo dosad nije imao ozbiljnijih ozljeda i vjerujem kako će zaigrati do kraja ove godine - rekao je bivši fizioterapeut Arsenala Gary Lewin.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Sperminator 24.10.2008.

    glavno je da je se on vratio nitko ne ocekuje od njega odmah da bude onaj stari

  • 23.10.2008.

    Englezi su sigurno platili tayloru da ga osakati iz osvete prema nama!

  • Mariposa 23.10.2008.

    DUDU, legendo! svaka čast, jedva čekam da pogledam tvoju prvu utakmicu. dao dragi bog da se što prije vratiš u staru formu i da budeš puno, puno bolji! eduardo, drž\' se, tvoji hrvati su uz tebe, uvijek!

Komentiraj...
Vidi sve komentare