To je to što me zanima!

Elf melje sve po redu: Sve tajne te moćne Njemačke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Badava Englezima Rooney ili Argentincima Messi jer Nijemci imaju “stroj” koji melje sve pred sobom. Kad ih svi otpišu ''elf'' se pokaže nezaustavljivim
Vidi originalni članak

Nemaju ni Messija, ni Ronalda, ni Kaku, zapravo nemaju ni jednu istinsku zvijezdu, ali imaju 11 ljudi koji, čim odjenu “sveti” dres, odjedanput postaju nešto sasvim drugo. Miroslav Klose u Bayernu je više bio na klupi nego na terenu, mnogi su ga prekrižili iz vrhunskog nogometa, ali u reprezentaciji je “uskrsnuo”. Nakon što sve ovo završi i vrati se u Bayern, vjerojatno će ponovno nestati sva ta čarolija. Ali tako je to s Njemačkom. Tako je bilo prije 50 godina, tako je i danas. I potpuno je nebitno imaju li igrače koji obećavaju ili tek reprezentaciju za zaborav. Sjetite se generacije iz Japana i Južne Koreje 2002. Nisu ni poletjeli iz Berlina, a već su ih svi bili prekrižili. A došli su do finala, tu “otpisanu” momčad tek je Brazil uspio zaustaviti. Prije četiri godine zapeli su u polufinalu, na ovom SP-u pretvaraju se u prvog favorita.
Koja je tajna te Njemačke? Puno je toga u mentalitetu, puno i u savršenstvu, kojem teže u svakom segmentu, ali postoji još nešto što nitko ne može objasniti.
Zašto je ona mitska Linekerova rečenica toliko “prokleto” istinita, malo tko može objasniti, ali da Nijemci uvijek pobjeđuju, sasvim je jasno.
Da cijelu njemačku momčad prebacite u englesku reprezentaciju, vjerojatno idućih sto godina ne bi dogurali dalje od četvrtfinala na velikom natjecanju. Ali njemački dres, bez obzira na igrače, “osuđen” je na velike rezultate. I badava Englezima Rooney ili Argentincima Messi jer Nijemci imaju “stroj” koji melje sve pred sobom.

1. EGOIZAM?! ŠTO JE TO?
U Njemačkoj nema Teveza ili Van Persieja, koji će na sva zvona “plakati” zato što su zamijenjeni. Nijemcima je jedino bitna reprezentacija.

2. TAKTIČKI SU SAVRŠENI
Improvizacija može, ali tek nakon taktičkog savršenstva. Svaki njemački igrač u svakom trenutku zna što mu je činiti. I to radi gotovo savršeno.

3. KAD TREBA, ON JE NAJBOLJI
Miroslav Klose garancija je barem jednoga gola. Za razliku od mnogih, puno skupljih napadača, on najbolje igra kad je najpotrebnije.

4. SAGRADILI 300 TERENA
Nijemci su otvorili 20 nogometnih akademija, napravili 300 terena, sve to stajalo ih je 30 milijuna eura. Već s 15 godina nadareni igrači imaju sve, čak i psihologe.

5. VJERUJU MLADIMA I TO IM SE VIŠESTRUKO VRAĆA
Za mnoge trenere Mesut Özil bio bi premlad da podnese pritisak utakmica na Svjetskom prvenstvu. No nakon Ballackove ozljede njemački izbornik Löw nije očajavao nego usadio u Özila samopouzdanje, a ovaj mu je to višestruko vratio.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • melkiot 05.07.2010.

    ma šta Klose?pa taj da nema glavu kopao bi u rudniku...jedino glavom zabija, i nogom prazne golove...zato i je zamjena Oliću...Nisu švabe jaki, jako su ranjivi, samo se drugi previše opuste i popuše...švabe će na kraju biti 4.

  • auTHor 05.07.2010.

    @melkiot i da je to što si napisao istina, opet je Klose nadomak najboljeg strijelca svijetskih prvenstava, trebalo je pogoditi svaku šansu koja mu se otvorila, što je on napravio, inače ne volim njemačku kao repku, ali im odajem priznanje da trenutno izgledaju najmoćnije od svih repki, dečki baš ginu za svoj dres, na 3:0 trče kao da gube istom razlikom i pokušavaju stići..

  • cyborg 05.07.2010.

    Nijemci bi trebali osvojit naslov, a ako ne bude štele onda će to i napraviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare