To je to što me zanima!

Emotivni Rađa: Tko bi rekao da će ova dva klinca završiti u Kući slavnih? Potvrda genijalnosti

Meni osobno neizmjerno drago i usput jako emotivno. Konačna potvrda jedne genijalnosti i točka na i jedne veličanstvene karijere. Uz to još jedna potvrda jedne velike generacije, napisao je Rađa o Kukoču...
Vidi originalni članak

Činili su nevjerojatan duo koji je Jugoplastiku doveo do dva naslova europskog prvaka te su godinama bili glavni temelj hrvatske reprezentacije, a od rujna ćemo ih obojicu gledati u Kući slavnih. 

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč (52) konačno će biti uvršten u Kuću slavnih nakon čak devet nominacija, a tu vijest je posebno emotivno primio Dino Rađa (54), njegov bivši suigrač iz reprezentacije i Jugoplastike.

- Tko bi rekao da će ova dva klinca sa slike završiti skupa u Kući slavnih. Kad smo došli skupa u dvoranu na prve treninge kladim se da nitko pet para ne bi stavio na nas. Dobrodošao u klub - započeo je Rađa emotivnu objavu na Facebooku.

Obojica su u Jugoplastiku došla 1985. godine, Rađa je otišao 1990. godine nakon dva naslova europskog prvaka, a Kukoč godinu kasnije kada je po treći put zaredom odveo splitsku momčad do europskog naslova. Osvojili su uz to tri jugoslavenske lige i tri jugoslavenska kupa, a bili su i dio hrvatske reprezentacije iz Barcelone 1992. koja je izgubila od jedinog i neponovljivog Dream Teama te osvojila olimpijsko srebro. 

Dino Rađa je ušao u Kuću slavnih prije tri godine, a bogati životopis i sve te silne nagrade svejedno nisu bile dovoljna referenca za Kukočev ulazak. Godinama su izostavljali ponajboljeg europskog igrača u povijesti. Sve do danas. 

Čak osam puta je bio nominiran, ali ušao je iz devetog pokušaja.  Tako će postati peti Hrvat u prestižnoj Kući slavnih u Springfieldu nakon Dina Rađe, Dražena Petrovića, Mirka Novosela i Krešimira Ćosića.

- Konačno je došao i taj dan koji je inače bio neizbježan. Meni osobno neizmjerno drago i usput jako emotivno. Konačna potvrda jedne genijalnosti i točka na i jedne veličanstvene karijere. Uz to još jedna potvrda jedne velike generacije koja je promijenila tijek svjetske košarke na više načina. Generacije gdje su divovi od dva ipo metra znali i driblati i šutirati van reketa, a bili u kontri brzi od većine bekova. Generacije koja je prisilila Amerikance da pošalju Dream team na svjetska prvenstva i Olimpijske igre. Nadan se da će se još neki od nas pridružiti u Springfieldu - napisao je Rađa.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • q12122r 17.05.2021.

    Samo lud covik se moze iz ameike vratit u ovu prciju.nema rada muda za ostat gori

  • 16.05.2021.

    Rađa se okriće kako vitar puše, za razliku od Kukija koji ima stav. Njih dva su dva svijeta različita

  • babovac 16.05.2021.

    Kukoč je bio klasa. Divac je bio bolji od Rađe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare