To je to što me zanima!

Engleska na svakom SP-u strahuje: Vrpca je prokleta

Izbornik don Fabio Capello vjerojatno nije znao za prokletstvo koje prati engleske kapetane još od Svjetskog prvenstva davne 1970. god. u Meksiku
Vidi originalni članak

Ma, nevjerojatno. Slučajno se ozlijedio na treningu, ne moram ni govoriti kakav je to udarac za nas, rekao je engleski izbornik Fabio Capello nakon što mu je kapetan Rio Ferdinand zbog ozljede otpao s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo.
Ferdinand je trebao preuzeti kapetansku traku od Johna Terryja, koji se osramotio aferom sa suigračem Wayneom Bridgeom.
No, ono što Don Fabio vjerojatno nije znao je prokletstvo koje prati engleske kapetane još od SP-a 1970. godine u Meksiku.
Tadašnji kapetan Bobby Moore uhićen je nekoliko dana prije početka SP-a zbog krađe biserne ogrlice u Bogoti, gdje je Engleska igrala prijateljsku utakmicu.
Kevin Keegan je 1982. godine ozlijedio leđa prije početka natjecanja. Nije igrao prve četiri utakmice i Engleska je ispala.
Bryan Robson je najveći pehist. Četiri godine kasnije dislocirao je rame u drugoj utakmici i propustio ostatak SP-a, a u Italiji se teško ozlijedio na utakmici protiv Nizozemske.
Shearer se ozlijedio uoči Francuske, Beckham je stradao 2002. i 2006., Terryju nije bilo suđeno, a sad su ostali i bez Rija.
Capello je za novog kapetana odabrao Stevena Gerrarda. Vrijeme mu je počelo teći...



UMALO JE PROPUSTIO ODLAZAK NA SP
Nakon što je preuzeo kapetansku traku uoči prijateljske utakmice s Egiptom, Steven Gerrard ozlijedio se na trening-utakmici. Englezi su mislili da neće ići na Svjetsko prvenstvo, no Gerrard se uspio oporaviti.
- Svjestan sam kolika je odgovornost biti engleski kapetan. Samo da budem zdrav - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • chelsea_fan 09.06.2010.

    11 bili - baš si pametan , pa jel vidiš da im to traje još od 60- ih godina a ukrajni su pustili 2009 . ...

  • slavonac_u_dusi 09.06.2010.

    Neka neka...tako vam i treba....kad bolje razmislim, za naše je i dobro što nisu otišli....kladim se da će ovo biti jedno od najgorih prvenstava u povijesti!!!

  • user_41713 09.06.2010.

    Tako je Bili. Da su igrali posteno nebi se urekli. Ima boga, sve se vraca sve se placa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare