To je to što me zanima!

Englezi su ispali zbog filma o korupciji, u Rusiji veliko slavlje

Rusija će biti domaćin SP-a 2018. godine, odlučila je Fifa. Iako su slovili za favorite, Englezi su navodno ispali zbog dokumentarca o korupciji u Fifi koji je objavio BBC
Vidi originalni članak

Iako su imali najjaču delegaciju predvođenu Davidom Beckhamom, princom Williamom, premijerom Davidom Cameroonom i londonskim gradonačelnikom Borisom Johnsonom, Englezi kući idu razočarani. 

Posljednje SP Englezi su bili domaćini još 1966. godine. A Svjetsko prvenstvo 2018. godine igrat će se u Rusiji. Izvršni odbor Fife koji su činila 22 člana odlučio je domaćinstvo dati Rusima koji nisu nikad ugostili SP.

 U ruskoj delegaciji bili su Roman Abramovič, Jelena Isinbajeva i Andrej Aršavin, a premijer Vladimir Putin u zadnji je trenutak otkazao put u Zürich. Ipak je u Švicarsku doletio saznavši da će njegova zemlja biti domaćin. 

22 člana Fife glasovala su u posebnoj sobi, a u slučaju da je rezultat bio izjednačen o domaćinu bi odlučivao predsjednik Fife Sepp Blatter koji je i utješio Engleze:

- Nogomet nije samo pobjeđivanje, nogomet je i način života u kojem učite kako gubiti. A to nije lagano.

Navodno je Englezima, koji su slovili za favorite, domaćinstvo promaklo zbog dokumentarnog filma o korupciji u Fifi koji je objavio BBC.

Predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini čestitao je Rusima:

- Najsrdačnije čestitam Rusiji. Izbor je bio težak jer su sve ponude, bez iznimke, bile iznimno kvalitetne, baš kao i prezentacije održane danas. Svi su zavrijedili dobiti organizaciju i UEFA je iznimno ponosna na svih svojih šest prijavljenih kandidata. Rusiji sada treba dati podršku da nam dopusti iskusiti najbolje svjetsko prvenstvo.

Putin: Ovo pokazuje da se Rusiji vjeruje

- Ova odluka dokaz je da se Rusiji vjeruje - rekao je premijer Vladimir Putin koji u srijedu nije htio ući u avion i krenuti u Švicarsku. Tada je rekao:

- Ne želim biti uključen u nekorektno natjecanje. Ja ovaj izbor doživljavam kao nepošteno natjecanje.

No nakon odluke Fife Putin se užurbano uputio u Švicarsku. 

Predsjednik Dmitrij Medvjedev kratko se oglasio putem Twittera.

"Hura! Pobjeda!", napisao je.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • nogometas05 03.12.2010.

    podrzavam oba izbora...evo i zasto...obje zemlej imaju love,sve ce izgraditi na vrijeme i tu je Fifa cista...Qatar here I come :)

  • Harun32 03.12.2010.

    Cinjenica je da velike drzave po nekoliko puta budu domacini velikih manifestacija u svim sportovima dok male to dobiju na kasiku. Bilo bi zanimljivo vidjeti na jednom mjestu hronologiju velikih manifestacija po sportovima i domacine istih. Lijep prijedlog za administratore. EP,SP(po sportovima),Olimpijske igre,itd.

  • Tsubasa Ozora 02.12.2010.

    @rođin rođo1.. kako stvari stoje 2018.god. će se samo putovati, a 2022.god. svi će stadioni biti povezani metroom i udaljeni sat vremena jedan od drugoga.. zanimljivo, nema šta.. ha ha..

Komentiraj...
Vidi sve komentare