To je to što me zanima!

Englezi okrenuli Belgiju, BiH je u Zenici zaustavila Nizozemce

Samo tri dana nakon što je neočekivano u Sarajevu ispala od Sjeverne Irske na penale, BiH je pokazala da se može nositi s velikim protivnicima. Virgil van Dijk i društvo nose samo bod
Vidi originalni članak

U najzanimljivijoj utakmici najjačeg razreda Lige nacija u nedjelju Englezi su na Wembleyu svladali Belgiju s 2-1, dok je Bosna i Hercegovina u Zenici odigrala 0-0 s Nizozemskom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska bez Rakitića na Maksimiru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Englezi su iznenadili prvu reprezentaciju svijeta po Fifinu renkingu, a slavili su preokretom. Romelu Lukaku je doveo Belgijance u vodstvo iz penala u 16. minuti nakon što ga je oborio Dier, a Marcus Rashford je u 39. minuti, također iz kaznenog udarca nakon što je Meunier srušio Hendersona.

U 64. minuti pobjednički gol je zabio Mason Mount, ali uz puno sreće jer je njegov udarac okrznuo Alderweirelda i prevarila vratara Mignoleta.  Englezi vode sa sedam bodova, Belgija je ostala na šest, dok Island i Danska imaju po jedan bod i utakmicu manje.

U Zenici je BiH, koja je ostala bez Eura u četvrtak protiv Sjeverne Irske, uspjela ostati neporažena protiv favoriziranih Nizozemaca. Gosti su bili opasniji, pogotovu u drugom dijelu, ali je junak dvoboja bio vratar Ibrahim Šehić s nekoliko dobrih obrana. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • judaspriest 12.10.2020.

    Sta ce bosna veze nemaju🤔

  • potparol .at.fr 11.10.2020.

    Svaka reprezentacija ima igrace koji daju svoj maksimum kao i one koji reprezentaciju koriste kao odmor od klubske stege ili promociju sebe kao pojedinca. Trener koji ima muda i ove druge odmakne dalje od prvog sastava ima puno vece sanse napraviti kvalitetean rezultat. Veceras rezerve BiH odigraju srcanije i sa vise uklizavanja nego prvi tim prije tri dana u utakmici koja im je bila najbitnija u zadnje dvije godine. Zakljucak se nameca sam od sebe :, uvijek koristi igrace koji ce dati svoj maksimum pa makar oni igrali za Sarajevo,Hajduk Rijeku ili Celje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare