To je to što me zanima!

Englezi opet vladaju Europom: Svi su vodeći u svojoj skupini!

Engleza nije bilo u finalima Lige prvaka dugih pet sezona, a prvi krug ovosezonskog natjecanja nagovještava da bi se to moglo promijeniti. Svi su, naime, vodeći u svojoj skupini
Vidi originalni članak

Prošle sezone imali su samo jednog četvrtfinalista, prije tri sezone nijednog, a posljednji finalist Lige prvaka bio je Chelsea, koji je 2012. osvojio titulu svladavši Bayern na Allianz Areni.

Čini se kako je crno razdoblje engleskih klubova u tom natjecanju ipak prošlost jer nakon tri kola faze po skupinama najelitnijega klupskog natjecanja na svijetu vodeći su u svih pet skupina u kojima nastupaju.

 

Najbolji učinak imaju mančesterski klubovi. City, koji se ove sezone preporodio i odlično krenuo na oba kolosijeka. Redom su padali Feyenoord u gostima (4-0), te Šahtar (2-0) i Napoli (2-1) kod kuće.

Jednaku statistiku ima i njegov gradski rival United koji, ruku na srce, nema tako zahtjevnu skupinu. Lakoćom se prošetao pokraj Basela doma (3-0) i CSKA u Moskvi (4-1) prije nego što su, s igračem više, došli do minimalne pobjede kod Benfice 1-0.

Chelsea se u Premiershipu malo muči, drži tek peto mjesto, no zato dobro stoji u Europi. Karabah na Stamford Bridgeu bilo je samo zagrijavanje (6-0), a posebno je upečatljiva pobjeda kod Atlética na novom Wanda Metropolitanu (2-1). Protiv Rome u Londonu plavci su osvojili bod kojim suvereno drže vrh.

U skupini s Real Madridom i Borussijom Dortmund Tottenham je sve iznenadio i dijeli prvo mjesto s "kraljevima" nakon što je izborio veliki remi na Santiago Bernabéuu (1-1), svladavši prije toga Borussiju kod kuće (3-1) i APOEL u gostima (3-0).

Najmanje je, vjerojatno, oduševio Liverpool koji je dočekao gostovanje kod slabašnog Maribora kako bi napunio samopouzdanje visokom pobjedom 7-0. Prije toga odigrao je 2-2 sa Sevillom kod kuće te 1-1 kod Spartaka u gostima. Ipak, i s pet bodova na čelu je svoje skupine.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 19.10.2017.

    Kada sam pisao i objasnjavao maloumnima da engl klub sutra moze osvojit LP a sevilja nece za 50 god to nikako nisu mogli razumjeti kao niti novinari 24h koji su u to vrijeme pisali kako je spanj liga najaca a odmah nakon pola god obrnuta slika....toliko o novinar inteligenciji!!

  • Dennyy 19.10.2017.

    Ne znam ja koga je Tottenham iznenadio, ali mene nisu.. vjerojatno samo ove novinare koji gledaju samo rezultate i na osnovu toga procjenjuju neke klubove.. realno, Tottenham je 2 koplja ispred Dortmunda, a Real je slabije krenuo u ovu sezonu pa me ne čudi ovaj izvučeni bod

  • Blaugrana1984 19.10.2017.

    Sezona već završila?Šta su Englezi osvojili u Europi? Čim dođu jače tekme u 1/4 nema više Engleza ako se uopće uspiju dovući do tamo. Chelsea prima 3 komada od Rome nakon što vodi i skoro izgubi utakmicu doma, Man Utd parkira dva autobusa i kontra pa šta bude, protiv jačih ekipa to ne prolazi, Liverpool se iživljava na slabim Slovencima, Tottenham nema klupu da igra na 2-3 fronta, a City koji jedini igra nešto protiv ozbiljnijih ekipa će imati problem jer neće moći zabiti onoliko koliko će primit. Opet će se sve svoditi na Real, Barcu, Juve, možda Bayern nakon što ih je ovaj opet uzeo i neka opcija PSG ali i oni neće moći zabiti toliko koliko će primit. Novinaru moj, spali diplomu ako je uopće imaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare