To je to što me zanima!

EP: Njemačka u polufinalu, prvi poraz Francuske

Švedska je tijekom cijele utakmice bila u egalu s Nijemcima, ali svjetski su prvaci bili bolji u završnici. Prvi poraz Francuskoj nanijeli su Mađari
Vidi originalni članak

Svjetski prvaci nisu dopustili iznenađenje. Iznenađujuće dobri Šveđani cijelu su utakmicu bili u igri, često i vodili, ali platili su danak neiskustvu. U završnici je Njemačka bila bolja i koncentriranija. Nadoknadili su igrači Heinera Brandta zaostatak s poluvremena (16-18) i izborili polufinale sa strašnom Danskom.
Pobjedu je Njemačkoj donio vanjski šut. Pascal Hens i Holger Glandorf su potrošili puno lopti, ali najviše su i zabili, pa im vjerojatno nitko neće zabiti. Lijevi vanjski Hens zabio je 7 od 12, a desni vanjski Glandorf 7 od čak 14 pokušaja. Učinak desne strane bio je doista odličan, budući da je i desno krilo Florian Kehrmann zabio pet komada, jednako kao i srednjak Markus Baur.
Kapetan Švedske Kim Andersson odigrao je upravo tako - kapetanski. Zabio je devet golova, ali nije imao pravu pratnju. Boquist šest, Lennartsson četiri i to je bilo to... Da je još barem jedan igrač imao svoj dan, vjerojatno bi na Dansku išli njihovi skandinavski susjedi. Ovako dalje idu Nijemci.
Francuski izbornik Claude Onesta odmarao je najjače adute u utakmici protiv Mađarske. Ovi su to i iskoristili i dobili utakmicu (31-28). Omeyer nije ni bio u sastavu, Narcisse je odigrao samo jedno poluvrijeme, Karabatic svega 20 minuta, Abalo 24, Fernandez 21... U toj je situaciji najviše golova kod Francuza zabio Fabrice Guilbert. On je pogađao šest puta, Paty pet, Ostertag četiri... Mađare je do pobjede vodio sjajni Ilyes (9 golova), a po četiri su dodali Törö, Eklemovics i Zubai. Golman Fazekas obranio je 21 loptu, sedam više nego francuski golmani.
Uz devet golova Ikera Romera, Španjolci su došli do svoje treće pobjede na Europskome prvenstvu. Pobijedili su Island 33-26 u rezultatski ne osobito važnoj utakmici i popeli se na treće mjesto skupine 2 drugoga kruga. Lako je moguće da na tome mjestu neće i ostati nakon što završe sve utakmice današnjeg programa, budući da četiri boda, kao i Španjolci, imaju i Nijemci, a preskočiti ih može i Mađarska. Sigurdsson i Gudjonsson zabili su po 7 golova za Island.

SKUPINA 1, 3. KOLO
Mađarska - Francuska 31-28
Španjolska - Island 33-25
Njemačka - Švedska 31-29

TABLICA
1. Francuska        5   4   0   1         8
2. Njemačka          5   3   0   2         6
3. Švedska           5   2   1    2        5
4. Mađarska         5   2   1    2         5
5. Španjolska        5   2  0    3         4
6. Island                5   1  0    4         2

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare