To je to što me zanima!

EP u hrvanju: Ivan Lizatović izgubio je u borbi za broncu

Ivan Lizatović umalo je preko repesaža došao do brončane medalje na Europskom prvenstvu u hrvanju koje se održava u Rigi. U borbi za to odličje svladao ga je Ukrajinac Cimbaliuk
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Ivan Lizatović ostao je bez brončanog odličja u kategoriji do 59 kilograma grčko-rimskim načinom na Europskom hrvačkom prvenstvu u Rigi nakon što ga je Ukrajinac Dmitro Cimbaliuk pobijedio u borbi za medalju.

Lizatović je do borbe za odličje došao kroz repesaž nakon poraza u osmini finala od Armenca Romana Amojana, koji se probio do finala te tako našeg reprezentativca ostavio u turniru. Član zagrebačke Lokomotive tu je priliku iskoristio i pobjedom nad Gruzijcem Iraklijem Šavadzeom (14-9) stigao do borbe za broncu.

Nakon minute i pol borbe za broncu Lizatović je dobio priliku u parteru zbog pasivnosti Ukrajinca. No Cimbaliuk se dobro branio i u kontranapadu s nekoliko atraktivnih bacanja došao do pobjede. Uz Ukrajinca, broncu je izborio i Moldavac Donior Islamov. Naslov europskog prvaka osvojio je Rus Mingijan Semjonov koji je u finalu bio bolji od Armenca Amojana.

Pretposljednjeg dana natjecanja u Rigi na strunjaču su izašla još dvojica hrvatskih predstavnika. U kategoriji do 66 kg Danijel Janečić je u kvalifikacijama svladao Rumunja Georgiana Carpena, a u osmini finala bolji od našeg reprezentativca bio je Gruzijac Šmagi Bolkvadze (4-8). U kategoriji do 130 kg za Stjepana Lavrića već je prva borba bila i posljednja jer ga je svladao Gruzijac Jakobi Kajaia (0-5).

Završnog dana Europskog prvenstva nastupit će još četvorica hrvatskih reprezentativaca. U kategoriji do 71 kg Dominika Etlingera u kvalifikacijskom kolu čeka Nijemac Frank Staebler. U kategoriji do 75 kg Neven Žugaj dobio je izravno mjesto u osmini finala, a suparnik mu je Grk Georgios Prevolarakis. I Božo Starčević je u osmini finala kategorije do 80 kg, gdje će put prema četvrtfinalu tražiti preko Latvijca Aleksandrsa Visnakovsa. U kategoriji do 85 kg Nenad Žugaj će krenuti od kvalifikacijskog kola u kojem mu je suparnik Estonac Eerik Aps.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Stručnjak za sve 13.03.2016.

    ovo je baš gay :D

  • krmetar 13.03.2016.

    ima li pederskijeg sporta od ovog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare