To je to što me zanima!

Erik Guay novi spustaški kralj, Natko Zrnčić Dim podbacio...

Kandahar staza u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu je u subotu bila domaćin utrci spusta skijaša na Svjetskom prvenstvu. Novi slavljenik je Kanađanin Erik Guay
Vidi originalni članak

Spustaška utrka je uvijek jedna od najvećih šlagera velikih natjecanja, a ovom prilikom se napetost povećavala zbog zahtjevnosti staze koja je stavljala skijaše na velika iskušenja. Kanadski skijaš je najbolje odradio sve zamke na stazi, te je osvojio prvu medalju na velikim natjecanjima. Dosad je Guay kao uspjehe pamtio tri pobjede u Svjetskom kupu, kao i mali globus u superveleslalomu prošle sezone.

Isto tako, ovim je kanadsko skijanje obranilo zlato u spustu od prije dvije godine. Tada je, u Val d'Isereu, slavio John Kucera, a kao i tada, tako je i ove subote srebrnu medalju uzeo iskusni 36-godišnji Švicarac Didier Cuche.

Tijekom vožnje je Cuche "plesao" od male prednosti do malog zaostatka za Guayom, ali je na kraju semafor ipak ispisao 32 stotinke slabije vrijeme.

Treće mjesto i brončanu medalju je uzeo Talijan Christof Innerhofer, skijaš koji je prije nekoliko dana postao svjetski prvak u superveleslalomu. Na nesretno četvrto mjesto se plasirao Austrijanac Romed Baumann, dok je peti bio Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je ogromnom brzinom uletio u cilj, te gadno udario u zaštitnu ogradu.

Ozbiljnije ozljede je izbjegao, makar se činilo da je doživio lagani potres mozga budući da je nakon svega mogao hodati i držati ravnotežu tek uz pomoć dvojice članova norveškog stručnog stožera.

Od hrvatskih skijaša je sa startnim brojem 7 nastupio Natko Zrnčić-Dim, no zaostatak od 4.16 sekunde za Guayom ga je smjestio iza dvadesetog mjesta nakon nastupa prvih 30 skijaša.

SP u alpskom skijanju, spust (neslužbeno):

1. Erik Guay (Kan) 1:58.41

2. Didier Cuche (Švi) +0.32

3. Christof Innerhofer (Ita) +0.76

...

28. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.16

Idi na 24sata

Komentari 5

  • čekben 14.02.2011.

    Slazem se s komentarima prije, stvarno se nemoze reci da je podbacio jer ne znaci da ako je 1 kombinacijski spust odradio odlicno na kojem nije bilo 70% ovih "pravih'' spustasa koji nevoze kombinaciju, da je sad u konkurenciji za medalju. Ovo je bila samo vjezba za kombinaciju u kojoj ce Natko, nadamo se, u odsutstvu Ivice, uzeti zlato! :)

  • Dario Vupora 12.02.2011.

    natko bravo....dao si sve od sebe i to je ko medalja...ti budes za par godina vladao svjetksim kupom...skidam kapu natko...

  • iwanna_01 12.02.2011.

    Nije mi jasno otkud vam da je Natko podbacio? U ovoj disciplini nitko ništa ni ne očekuje od njega, a to mu je samo bila dobra vježba, dobar trening za superkombinaciju. Sretno Natko!:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare