To je to što me zanima!

Euro: Hrvati slave diljem zemlje nakon pobjede

Jednako uzbudljivo i radosno bilo je na Trgu bana Jelačića i na Bundeku u Zagrebu, kao i na "Starom Hajdukovu placu" u Splitu, Rijeci...
Vidi originalni članak

Kiša ni u jednom trenutku nije omela najvatrenije navijače koji su na trgovima većine naših gradova pratili utakmicu na velikim ekranima. Jednako uzbudljivo i radosno bilo je na Trgu bana Jelačića i na Bundeku u Zagrebu, kao i na "Starom Hajdukovu placu" u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Virovitici, Sisku..
Tijekom utakmice ulice svih naših gradova bile su puste, a odmah po završetku na njih su izišli razdragani navijači i u većini njih formirali kolone automobila okićenih hrvatskim zastavama te trubama i pjesmom davali oduška svom veselju.
Zagrepčani su slavili na Jelačićevu trgu, gdje je bilo organizirano masovno gledanje utakmice, kao i na Bundeku. Riječani su po završetku utakmice krenuli tradicionalno u središte grada. Vozila okićena zastavama i sličnim prigodnim rekvizitima prolaze gradskim ulicama uz trubljenje i slavlje navijača u njima. Od završetka utakmice ispaljuju se rakete iznad grada. Među veselijim lokacijama u Rijeci bio je i Koblerov trg. Osječani su oduševljeni pobjedom hrvatske reprezentacije protiv Njemačke odmah nakon završetka utakmice u velikom broju automobila krenuli prema središtu grada. Uz trubljenje i hrvatske zastave kojima mašu iz automobila na sve strane se ori pjesma i izražava oduševljenje pobjedom. Utakmice su se gledale i u svim kafićima, gdje su se cijeli dan puštale navijačke pjesme.
Veselo je bilo i u Splitu. Odmah nakon velike pobjede na splitskoj rivi su se počele okupljati skupine navijača noseći zastave i obučeni u dresove hrvatskih reprezentativaca. Više navijača skakalo je i s rive u more. Za vrijeme utakmice ulice su bile potpuno puste, a ugostiteljski objekti puni gledatelja. Nakon završetka počelo je masovno puštanje domoljubnih pjesama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • k3cone 14.06.2008.

    i tiho se prekriži, poljubi raspelo i svoje tijelo odjeni crveno i bijelo i na ulice izađi, cestom idu navijači pa se stopi u masu ako ti domovina znači neka nas čuju igrači koji brane svete boje naše su ruke u zraku podignute za heroje za svoj se narod bore dok se barijaci vijore za hrvatsku mati vatrena srca nam gore nek se stadioni tresu ajmo skupa snagom svom nek se zna da hrvat ljubi svoj plemeniti dom jer to je veće od nas, živimo snove naših djedova kličemo HRVATSKA opet iz prvih redova ponosno kličemo šake dok stisćemo U BOJ! U BOJ! za narod svoj dok vičemo prvaci bićemo, na njih već lićimo i srce na terenu za njih na tribini mi bit čemo!!

  • bigmama 13.06.2008.

    Joj...tako je bilo dobro u Rijeci..baš da se naježiš..Hvala vam dečki što ste nas ponovo popeli na tron..

  • maja_p 12.06.2008.

    evo.... sve gradove pokazujete,al tamo gdje je atmosfera bila prijateljska i slavljenička niste došli...ovdje u kutini je bilo ludnica...bilo je hrpa mladih ljudi...uživali smo i dičili se svojom domovinom....ponosni smo što smo hrvati i hrvatice....i ponosni smo što imamo tako dobre,ma zapravo najbolje nogometaše i navijače...zaslužujete biti prvi...mi vas sve volimo jednako jer ste svi odreda odlični na svoj način....vole vas vaši hrvati...i vaša napola hrvatica,a napola čehinja...kojoj ipak kuca srce hrvatsko....pozdravi svima...a posebno našima pobjednicima....volimo vas....vaša kutina!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare