To je to što me zanima!

Potvrđeno: U Zagrebu se igra jedna skupina Eurobasketa '15

Hrvatska je domaćin jedne skupine Europskog prvenstva u košarci sljedeće godine. Skupina u kojoj će biti naša reprezentacija igrat će se u Zagrebu, a finale u Parizu
Vidi originalni članak

Kako nam je potvrdio Danko Radić, predsjednik HKS-a, jedna od skupina sljedećeg Eurobasketa igrat će se u Zagrebu. Vijest je potvrdila i Fiba nakon sastanka središnjeg odbora FIBA Europe.

Osim Hrvatske, koja će jednu skupinu Eurobasketa ugostiti u zagrebačkoj Areni, domaćini će biti Francuska, Njemačka i Latvija, a skupine će se igrati u Zagrebu, Montpellieru, Berlinu i Rigi.

Prvotna ideja bila je da jedna od skupina bude u Zadru, a završnica u Zagrebu, no to se nije moglo realizirati. Umjesto toga, Zagreb je dobio domaćinstvo jedne skupine, dok će se velika završnica održati u Parizu. To znači da će Tony Parker i društvo naslov europskih prvaka braniti gdje bi i trebali, u svojoj metropoli. 

- Ovo je važan dan za europsku košarku jer nismo samo glasovali za zemlje domaćine Eurobasketa, već i za novi koncept s četiri domaćina - rekao je nakon sastanka središnjeg odbora, predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel. 

Eurobasket 2015 trebao se održati u Ukrajini, no zbog ratnog stanja FIBA je oduzela domaćinstvo. S obzirom na kratak vremenski period u kojem je trebalo predati kandidaturu, FIBA se odlučila za kompromisno rješenje s nekoliko domaćina.

Hrvatska će tako na domaćem terenu započeti put prema obrani četvrtog mjesta iz Slovenije, a dobar nastup na sljedećem EP-u važan je zbog kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • žaklina69 09.09.2014.

    Barem ćete obrisati prašinu u areni Zagreb

  • POTPEC 09.09.2014.

    Eto jedinstvene prilike da se Zagreb i dvorana popune sa domačim gostima, pa makar i na par dana. Možda dođe i nešto stranaca. Te dane će Zabreb izgledati poluveličanstveno.

  • Bassa_1 09.09.2014.

    Država koja svaki mjesec jedva skupi za mirovine, plaće i socijalu će organizirati jednu skupinu eurobasketa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare