To je to što me zanima!

Eurobasket: Francuska protiv Španjolske za naslov prvaka...

Francuska i Španjolska borit će se u nedjelju za naslov europskog prvaka u košarci. Španjolci su ranije dobili Makedonce, a Francuzi su nešto kasnije bili bolji od Rusije
Vidi originalni članak

Momčad Vincenta Colleta slavila je sa 79-71 i nanijela Rusima prvi poraz na Eurobasketu u Litvi. Tijekom najvećeg je dijela prvog poluvremena dvoboja u Kaunasu rezultat bio izjednačen, a Francuzi su prvi došli do veće prednosti (39-31) u samoj završnici. Rusija je, ipak, serijom 8-0 na kraju druge i početku treće četvrtine vratila utakmicu u egal, da bi Francuska minutu i pol prije završetka treće dionice povela s 53-45.

Prednost su "tricolori" na početku zadnje četvrtine povećali na 61-49 i povratka za Ruse više nije bilo. Smanjili su, istina, na minus pet (69-64), ali više od toga nisu mogli.

Francusku, koja je trice gađala 7-12, i ovom su prigodom predvodili Tony Parker (22 poena) i Nicolas Batum (17 poena, sedam skokova), dok je kod Rusa s 21 košem najbolji bio Andrej Kiriljenko.

Finalni sudar Francuske i branitelja naslova Španjolske na rasporedu je u nedjelju u 20 sati. Ove su se dvije reprezentacije već susrele u drugom krugu. Španjolska je tada slavila s uvjerljivih 96-69, ali za Francuze ni minutu u toj utakmici nisu odigrali Parker i Joakim Noah.

Eurobasket, polufinale:

Španjolska – Makedonija 92-80

Francuska – Rusija 79-71

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sodom 16.09.2011.

    Odlicna utakmica. Po meni Batum igrac utakmice. Kada se lomila utakmica u 3/4 on je bio taj kome su dolazile lopte i koji ih je pospremao u kos, a na kraju zavrsio je sa 75 % ubacaja, 6 od 8 iz igre . AK 47 nije mogao sam, imao je odlicno sutersko vece, pogadjao je iz svih pozicija, ali kada imas panja od playa Bykova, kojeg trener uporno forisira, koji nemoze dodati loptu na daljini od par metara, poraz je neupitan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare