To je to što me zanima!

Europa liga: Moskovski CSKA i dalje savršen, Sparta dobila

Praška Sparta koja je slavila kod švicarskog drugoligaša Lausanne s 3-1. Sparta ima sedam bodova. U dresu Sparte svih je 90 minuta odradio hrvatski nogometaš Manuel Pamić
Vidi originalni članak

Nakon 4. kola skupine F Europa lige nogometaši moskovskog CSKA su i teoretski osigurali prolaz dalje. U četiri odigrane utakmice skupili su maksimalnih 12 bodova...

Nakon što su 'osvojili' Siciliju prije dva tjedna pobijedivši Palermo u gostima 3-0, ovog četvrtka su slično dominantni bili na domaćem travnjaku (pobjeda 3-1). Unatoč činjenici što su primili pogodak već u 10. minuti (Maccarone).

No, Nocerino je svoje suigrače iz Palerma gurnuo u rupu tako što je u 17. i 31. minuti zaradio dva žuta kartona, a pravi stampedo prema gostujućem vrataru Benussiju je nastao početkom drugog dijela. U uvodnih deset minuta CSKA je zabio tri pogotka - jedan Japanac Honda, a dva Čeh Necid.

Osim što se CSKA ovom pobjedom potpuno izdvojio iznad konkurencije u skupini, veliki korak naprijed je napravila praška Sparta koja je slavila kod švicarskog drugoligaša Lausanne s 3-1. Sparta sada ima sedam bodova, četiri više od Palerma na trećem mjestu. Na ovom ogledu u Švicarskoj, u dresu Sparte, svih je 90 minuta odradio hrvatski nogometaš Manuel Pamić.

U skupini E su se na vrhu izdvojili bjeloruski BATE Borisov i ukrajinski Dinamo Kijev, s tim da je BATE osigurao i prolaz u drugi krug, dok Dinamo to tek treba ostvariti u iduća dva kola.

U ovom kolu je BATE pobijedio na domaćem travnjaku moldavski Sheriff sa 3-1, uz strijelce Rodionova, Pavlova i Bressana, dok je Dinamo u Kijevu pobijedio nizozemski AZ Alkmaar s 2-0.

Oba je puta strijelac za Dinamo bio ukrajinski reprezentativac Artem Milevski (47. i 61. minuta), dok je hrvatski nogometaš Ognjen Vukojević odigrao svih 90 minuta u pobjedničkom sastavu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare