To je to što me zanima!

Europsko prvenstvo u atletici sljedeće godine u Varaždinu...

Sljedeće će godine 10. i 11. kolovoza Varaždin biti domaćin Ekipnog atletskog prvenstva druge lige Europe. Hrvatski predstavnici će u baroknom gradu pokušati izboriti plasman u elitno društvo
Vidi originalni članak

Varaždin će 10. i 11. kolovoza sljedeće godine biti domaćin druge lige Ekipnog atletskog prvenstva Europe. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok potpisao sporazum o organizaciji prvenstva kojim se reguliraju obaveze između Europskog atletskog saveza, Hrvatskog atletskog saveza i Grada Varaždina, koji je suorganizator prvenstva zajedno s Atletskim klubom Sloboda

- Varaždin će, uvjeren sam, ponovo u potpunosti opravdati ulogu domaćina još jednog velikog sportskog natjecanja. Bili smo odlični domaćini jakih međunarodnih rukometnih i nogometnih prvenstava, a točno trideset godina nakon održavanja Juniorskog prvenstva Europe u atletici na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe - izjavio je nakon potpisa sporazuma gradonačelnik Čehok te istaknuo kako je to priznanje i privilegija za Varaždin, koja za sobom povlači i brojne obveze.

- Pred nama je još mnogo posla kako bi stadion zadovoljio visoke standarde za tako značajno natjecanje u kolovozu sljedeće godine. Samu atletsku stazu i druga borilišta na stadionu potrebno je obnoviti  što nije jeftino. Nadam se da ćemo u tome uspjeti računajući na veliki entuzijazam i sposobnost ljudi iz atletskog kluba Sloboda koji je suorganizator natjecanja te Zajednice športskih udruga Grada Varaždina. Konačno, stadion nije potrebno obnoviti samo radi održavanja tog natjecanja već i zbog nesmetanog daljnjeg razvoja  atletike koja ima dugu i bogatu tradiciju u Varaždinu. Dolazak publike, sportaša i njihovih pratnji na ovom natjecanju, kao i na svim budućim natjecanjima, značajno će utjecati na povećanje turističkog prometa i time također opravdati neophodna ulaganja u sportsku infrastrukturu - zaključio je varaždinski gradonačelnik.

Uz reprezentaciju Hrvatske, na ovom će natjecanju nastupiti atletičarke i atletičari iz još 11 reprezentacija, a to su: Slovenija, Austrija, Izrael, Litva, Island, Bugarska, Danska, Estonija, Bosna i Hercegovina, Gruzija i Luksemburg.

Hrvatska je na prošlogodišnjem natjecanju druge lige Ekipnog EP-a održanom u Tel Avivu osvojila sedmo mjesto, a tada su za našu reprezentaciju pobjede ostvarili Sara Kolak u bacanju koplja i Ivan Horvat u skoku motkom. Za promociju u prvoligaško društvo potrebno je biti među tri najbolje reprezentacije po zbroju bodova, što bi naša reprezentacija mogla ostvariti nastupi li u najjačem sastavu. Hrvatski atletičarke i atletičari su posljednji put u elitnom razredu nastupili 2011. godine. 

Dvodnevna natjecanja održavat će se na stadionu "Sloboda", a bude li Hrvatska doista u najjačem sastavu varaždinska publika imat će priliku vidjeti  i navijati za višestruke osvajačice odličja s najvećih svjetskih natjecanja kao što su Sandra Perković, Blanka Vlašić i Saru Kolak, brončanog sa SP-a u bacanju kugle Stipu Žunića, hrvatskog rekordera u skoku motkom Ivana Horvata te mnoge druge.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare