To je to što me zanima!

Eva bez plasmana u slalomu, Hrvatska 19. na listi medalja

Hrvatska reprezentacija je zlatom alpinca Dine Sokolovića u slalomu te broncom snowboardera Brune Bošnjaka u banked slalomu na ljestvici medalja osvojila 19. mjesto među 26 nacija s medaljama
Vidi originalni članak

Nedjeljnim nastupom 17-godišnje slabovidne skijašice Eve Goluže, koja je u slalomskoj utrci ostala bez plasmana diskvalifikacijom u drugoj vožnji, za hrvatske sportaše završen je nastup na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu koje se u nedjelju i službeno zatvaraju.

Eva Goluža s voditeljicom Anom Žigman u prvoj vožnji slaloma ostvarila je 12. vrijeme (1:10,27) u konkurenciji 12 skijašica, a za vodećom, Slovakinjom Henrietom Farkašovom, zaostajala je 16,69 sekundi. Naša je skijašica u drugoj vožnji došla do drugog prolaznog vremena, ali nije uspjela doći i do cilja pa je njezin nastup završio diskvalifikacijom.

Pobijedila je Britanka Menna Fitzpatrick s ukupnim vremenom 1:51,80 i tako spriječila Slovakinju Henrietu Farkašovu u osvajanju zlatnog odličja u svim alpskim disciplinama. Sjajna slovačka skijašica morala se na kraju zadovoljiti srebrnom medaljom (+0,66), što joj je ukupno 12. odličje na paraolimpijskim igrama, od čega ih je devet zlatnih, dva srebrna i jednom brončano. Slalomska bronca u Pjongčangu pripala je Britanki Millie Knight (+1,59).

U stojećoj konkurenciji novom paraolimpijskom pobjednicom u slalomu postala je Francuskinja Marie Bochet, a u kategoriji sjedećih skijašica slavila je Njemica Anna-lena Forster.

U mješovitoj štafeti 4x2,5 km u nordijskom skijanju slavila je Ukrajina, a u otvorenoj štafeti 4x2,5 km zlatnim odličjem su se okitili predstavnici Francuske.

Finalom turnira u hokeju na ledu završena su natjecanja, a u borbi za zlato mješovita reprezentacija SAD-a svladala je Kanadu 2-1.

Hrvatska reprezentacija je zlatom alpinca Dine Sokolovića u slalomu te broncom snowboardera Brune Bošnjaka u banked slalomu na ljestvici medalja osvojila 19. mjesto među 26 nacija koje su osvajale odličja na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu.

Najuspješniji su bili reprezentativci SAD-a s 36 medalja, od čega je 13 bilo zlatnog sjaja, 15 srebrnih i osam brončanih. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bela-strela 18.03.2018.

    Bravo naši sportaši!!! Svi vi ste naš ponos bez obzira na kojem ste mjestu završili vaše utrke. Mnogi bi se trebali ugledati na vas jer vi ste oličenje upornosti i ljubavi prema sportu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare