To je to što me zanima!

Evo gdje gledati spektakularan sudar Hrvatske sa Španjolskom

Dobili smo Španjolce na Euru 2016. Poraz ih još boli, ali zreli su za novi. Bit ćemo bez Dejana Lovrena i Ivana Perišića, našeg najboljeg strijelca koji im je presudio prije pet godina, ali ništa zato. Idemo po četvrtfinale!
Vidi originalni članak

Aktualni svjetski viceprvaci protiv dvostrukih prvaka Europe. Utakmica Hrvatske i Španjolske u Kopenhagenu bez ikakve je sumnje jedna od najzanimljivijih u osmini finala Eura 2020!

POGLEDAJTE VIDEO: 'Bježite ljudi' u Kopenhagenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatrene čeka težak ispit pogotovo kada su saznali da je jedan od stožernih, najboljih igrača, dugogodišnji član nacionalne reprezentacije Ivan Perišić pozitivan na korona virus.

Perišić se obratio javnosti naknadno i poručio: "Možda još i zaigram na ovom Euru".

Da bi se to dogodilo, suigrači će mu morati ispuniti želju, srediti Španjolce pa zatim pobijediti i u četvrtfinalu gdje bismo eventualnim prolaskom igrali protiv Francuske ili Švicarske jer Perišić će na raspolaganju po izlasku iz samoizolacije dostupan biti tek za polufinale.

Izostanak Perišića bit će velik udarac jer upravo je on golom u 87. minuti srušio Španjolce u grupnoj fazi Eura 2016 nakon čega je Hrvatska završila kao prva u skupini. A zabio je i dva gola na ovome Euru, Česima i Škotima, i trenutno je naš najbolji strijelac.

Prilika za dokazivanje

Nakon neuvjerljivog otvaranja turnira i dobrog nastupa protiv Škotske, izbornik Zlatko Dalić i njegovi igrači imaju priliku dokazati vrijednost i opravdati epitet viceprvaka svijeta protiv izuzetno snažnog protivnika, no neće biti nimalo lako.

Hrvatska ima različita iskustva u dvobojima sa Španjolcima. Najteži poraz u povijesti naše reprezentacije, 6-0 u Elcheu u Ligi nacija, dogodio se upravo protiv 'furije' prije tri godine. No, mi smo slavili na toj puno bitnijoj utakmici na Euru, a onda i 3-2 na Maksimiru u Ligi nacija.

Mi smo slavili protiv Škotske 3-1 i u sjajnoj atmosferi dočekujemo susret sa Španjolcima. A i oni će izuzetno motivirani dočekati nas. Nakon dva remija razbili su Slovačku 5-0 i u grupnoj fazi ostali neporaženi.

Bezbroj smo puta naučili da je suludo otpisati našu reprezentaciju u važnim utakmicama jer ima dokazani pobjednički mentalitet i kada je najteže pokažemo najviše. Pa neka tako bude i danas!

Utakmicu Hrvatske protiv Španjolske možete pratiti na drugom kanalu Hrvatske Radiotelevizije (HRT2) kao i do sada. Susret se igra na Parken stadionu u Kopenhagenu i na rasporedu je u 18 sati.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 28.06.2021.

    Kao i posljednjih 25 godina na HRT neznam cemu ovi clanci nicemu korisni

  • AnarhosindikaIist 28.06.2021.

    Stvarno ne kužim, kako vas je Španjolska impresionirala, čime, jbt...?

  • AnarhosindikaIist 28.06.2021.

    Prošli - ne prošli, razloga za hejtanje nema. Samo neka daju sve od sebe, to je moj (naš?) jedini zahtjev.

Komentiraj...
Vidi sve komentare