To je to što me zanima!

Dinamo može izravno do Lige prvaka i 35 milijuna eura! Evo kako im mogu pomoći Kijevljani

Jedno mjesto u LP-u rezervirano je za klub s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman
Vidi originalni članak

Dinamo je pobijedio 2-0 na gostovanju u Gorici, a Rijeka je istim rezultatom pobijedila Istru 1961 na Aldo Drosini. Rijeka nakon 30 utakmica ima 68 bodova, a Dinamo je drugi sa 63 uz susret manje. Koeficijent da će Rijeka osvojiti naslov je 1,85, kao i na Dinamo. Ovo je za Dinamo jedna od najvažnijih sezona u povijesti. Ako bude prvak, mogao bi izravno u Ligu prvaka.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Gorica - Dinamo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Kako Dinamo može izravno u LP?

Od sljedeće sezone kreće novi format Lige prvaka. U njoj neće biti klasičnih skupina, već će svih 36 momčadi (ranije bilo 32) biti u jednoj skupini. Svakoj momčadi bit će garantirano osam utakmica.

Procjenjuje se da bi plasman u elitno natjecanje mogao za klubove poput Dinama dosegnuti cifru od 35 milijuna eura čak i ako momčad ne postigne osobit uspjeh i ispadne u skupini.

Jedno mjesto u Ligi prvaka rezervirano je za klub s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. I HNL spada u to društvo.

ZAGREB SE BUDI Dinamo opet ruši sve rekorde: Šokota uz BBB-e feštao u Gorici!

Dinamo ima nekoliko rivala koji su ispred njega na aktualnoj ljestvici koeficijenata. To su Šahtar, Basel, Slavia i Kopenhagen. Dinamo mora navijati da spomenuti klubovi ne osvoje prvenstvo, čime se ne bi ni kvalificirali za Ligu prvaka.

Basel više nije u kombinacijama za naslov. Deveti je na tablici i za Young Boysima zaostaje 23 boda. U dobroj situaciji nije ni Kopenhagen. U drugom dijelu prvenstva, koje je kod Danaca podijeljeno, trenutno za Brondbyjem zaostaje šest bodova. Do kraja je ostalo sedam kola.

U češkom prvenstvu Slavia zaostaje dva boda za Spartom. No, tamo će se liga također za dva kola podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak nakon čega će se u svakoj odigrati po još pet kola. U Češkoj je sve još otvoreno.

Dinamu na ruku ne ide situacija u Ukrajini. Tamo je osam kola prije kraja Šahtar vodeći na tablici s četiri boda prednosti nad kijevskim Dinamom. Šahtar dočekuje 11. svibnja kijevski Dinamo i tu će stvari biti puno jasnije.

BORBA ZA HNL TITULU Dinamo i Rijeka u napetoj utrci prema kladionicama, Hajduk više nije opcija za titulu prvaka SVAKA ČAST! VIDEO Pogledajte sjajne obrane Livakovića! Trener Fenera: 'Ovo vam je Dominik na sto posto'

Kako Dinamo može izravno do EL-a?

U slučaju da Dinamo ne osvoji prvenstvo i bude igrao Europsku ligu, ima realnu šansu i u to se natjecanje direktno plasirati. I EL će se igrati po novom formatu, kao i LP.

Ove sezone osvajač Konferencijske lige ima izravan plasman u skupine Europa lige. Ako taj osvajač ove sezone osigura mjesto preko svog nacionalnog prvenstva u Europa ligi ili Ligi prvaka (npr. Fenerbahče ili Aston Villa), tada izravno mjesto u Europa ligi dobiva klub koji ima najveći koeficijent u kvalifikacijama za Europa ligu.

U ovom trenutku taj klub je baš Dinamo i ako se dogodi scenarij u Konferencijskoj ligi koji je potreban, Dinamo će u slučaju da završi u kvalifikacijama za Europa ligu (ne bude prvak Hrvatske) ići izravno u skupine.

DRAMA DO KRAJA ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama SAŽETAK: ISTRA - RIJEKA 0-2 VIDEO Velemajstor Pjaca lomio gležnjeve, a Fruk vuče Rijeku. Ovako su srušili Istru na Drosini

Idi na 24sata

Komentari 65

  • simri 16.04.2024.

    Može, ali neće. Rijeka će ih 5.5. razvaliti da neće znati gdje su. Mrš režimski! FoF!

  • Slavonija.voli.Dinamooo!!! 15.04.2024.

    nemam dvojbe da je dinamo prvak i da će kroz izravan dvoboj, kao s hajdukom, doći do titule. makar u rijeci već raspad nakon gubitka 2 boda protv lokosa i onda će dinamo samo završiti tu priču. a i protiv osijeka kod njih gube bodove pa će na kraju to biti sigurna i mirna završnica. dinamo se očito diže kad najviše treba kao svi prvaci, a rijeka stalno pada igrom jer sad je stres na vrhuncu i svaka lopta odlučuje.

  • Marson 15.04.2024.

    Uglavnom o prvaku će odlučiti dogovor između Miša i Zeca. Miš je već rekao da ih je prošli naslov unazadio i financijski uništio a da će i ovaj isto tako. Tko zna čitati između redova sve mu je jasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare