To je to što me zanima!

Evo VAR-a, nema dar-mara: U Zaprešiću premijerno u HNL-u

Utakmice u HNL-u prenose se s 12 kamera, dok u sobi za VAR sjede tri osobe; pomoćni sudac za pregled snimke, pomoćni VAR sudac te rukovoditelj snimke.
Vidi originalni članak

Gotovo dvije godine nakon što se javila ideja, video-tehnologija debitirala je u HNL-u na utakmici Intera i Istre. Za sad VAR nismo još vidjeli na djelu, a rezultat utakmice je 2-0 za Inter.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Početkom siječnja Međunarodni zbor nogometnih saveza dao je zeleno svjetlo, pa će i Hrvatska imati sustav koji se koristi u najboljim nogometnim ligama.

- Naravno da smo uvođenjem VAR-a htjeli vratiti povjerenje naših gledatelja koje je sigurno bilo u prošlosti poljuljano. Mislim da je to jako dobar potez koji smo napravili", rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, dok je Domagoj Vučkov dodao:

- Mi smo osposobili u prvoj generaciji edukacije 16 sudaca da nam mogu suditi uz uporabu VAR sistema. Imamo 12 osoba za VAR i 14 osoba koje su osposobljene da budu AVAR, a tehničara pet.

Utakmice u HNL-u prenose se s 12 kamera, dok u sobi za VAR sjede tri osobe; pomoćni sudac za pregled snimke, pomoćni VAR sudac te rukovoditelj snimke. Ako bude ekstra kamera, tu će biti i pomoćnik za pregled snimke.

- To je prostor koji mora biti nekakvih 15-ak kvadrata, koji mora imati uvjete da se unutra stavi komunikacijski stol s nekoliko monitara i dvoje do troje ljudi. Mora zadovoljavati nekakve instalacijske uvjete, kaže Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 31.01.2020.

    Sad kad je pravda uključena. Hajduk stiže Dinamo do kraja sezone.

  • GGs2 31.01.2020.

    Naslovi i dalje puni krindža, ali boli me minđa.

  • KicoFico 31.01.2020.

    Znači vama je stvarno stalo do toga da Hajduk ispadne u 2.HNL...pa dragi moj savez..to nije LIPO

Komentiraj...
Vidi sve komentare