To je to što me zanima!

Ex-Yu kup: Hrvatska startala pobjedom protiv Crne Gore...

U Ljubljani su se okupile reprezentacije šest zemalja nastalih raspadom nekadašnje SFR Jugoslavije. Hrvatska je u 1. kolu turnira "Ex-Yu kup" pobijedila Crnu Goru...
Vidi originalni članak

Izabranici Josipa Vrankovića slabo su otvorili dvoboj u Stožicama, dopustivši Crnogorcima uvodno vodstvo 6-0. Hrvatska je kroz cijelu prvu četvrtinu lovila zaostatak, smanjivši ga na kraju na 20-18. Odmah na startu druge dionice naša je reprezentacija tricom Marka Tomasa prvi put povela (21-20). Koš Dragičevića za 22-21 označio je i posljednju prednost koju su Crnogorci imali u subotnjoj utakmici. Naši su košarkaši na poluvrijeme otišli s plus osam (39-31), ali su u trećoj četvrtini ponovno pali, dopustivši suparniku da dođe do izjednačenja (54-54).

Hrvatska je u nastavku cijelo vrijeme držala malu prednost, a utakmica je napokon prelomljena kad su kod rezultata 71-67 Bojan Bogdanović i Tomas zabili trice, a Bogdanović je odmah nakon toga i zakucao za 79-67 što Crnogorci, protiv kojih će Hrvatska igrati i u skupini C na Europskom prvenstvu u Litvi, više nisu mogli dostići.

Bogdanović je s 25 koševa bio najefikasniji u hrvatskim redovima, 13 poena i pet asistencija ubilježio je naturalizirani Amerikanac Dontaye Draper, a isti je broj koševa upisao i Ante Tomić. Tomas je uz deset poena imao i sedam skokova, a istaknuo se i Damir Markota s devet poena, sedam skokova i pet asistencija. Dragičević je s 19 koševa bio najefikasniji kod Crne Gore.

Hrvatsku u 2. kolu skupine A u ponedjeljak očekuje dvoboj protiv Slovenije. Prvoplasirani iz dviju skupina će igrati za naslov, a ostali za plasman od trećeg do šestog mjesta.

Ex-Yu kup, 1. kolo:

skupina A

Hrvatska – Crna Gora 85-71

skupina B

BiH – Makedonija 55-50

Idi na 24sata

Komentari 9

  • grgusan 08.08.2011.

    hrvatska kosarka je umrla s drazenom...

  • barcaporsiempre 07.08.2011.

    najbolje nam je da ništa ne komentiramo prije četvrtfinala EP jel ovo sve prije ništa ne mora značiti

  • Ivan BavaracVukmirovic 07.08.2011.

    torcidamag,neznam koliko imas godina i sjecas li se stare jugoplastike?ploveci upoznao sam mnoge splicane,koji kazu da pored svih hrvata,najomiljeni je bio dusko ivanovic,ako ga se sjecas,sada trener kahe laboral.vodi me na put oko sveta jer je iz podgorice :P-)))bio je tu jos zarko paspalj,pa isto luka pavicevic,clan zlatne generacije jugoplastike.eto sadfa je tu ovaj momak pekovic.poz regionu iz kotora

Komentiraj...
Vidi sve komentare