To je to što me zanima!

F. Alonso vraća se treninzima: Prvo simulator, potom pregled

Nakon ozbiljne nezgode na testiranju u Barceloni, Fernando Alonso na putu je povratka natjecanju u F1. Prije Malezije mora se podvrgnuti testiranjima i pregledu
Vidi originalni članak

Proslavljeni španjolski vozač Formule 1 Fernando Alonso nakon više od tri tjedna mirovanja zbog potresa mozga zadobivenog u testiranju u Kataloniji ponovno se vraća vožnji. Istina, još ne i bolidu.

Njegova momčad McLaren podvrgnut će ga testiranjima prije nego što se uvjeri da je dvostruki svjetski prvak maksimalno spreman za nastavak sezone F1. Ovaj tjedan isprobat će simulator staze VN Malezije koji omogućuje identične uvjete kao na stazi u Sepangu osim jednog: temperature.

Alonso je stradao 22. veljače na stazi u Barceloni kada je pri brzini od oko 150 km/h izgubio kontrolu nad bolidom i zabio se u zid. Liječnička ekipa ubrzo mu je stigla u pomoć i neugodno se iznenadila nakon što je počela razgovarati s Fernandom.

- Imam 13 godina i vozim karting. Jednog dana volio bih postati vozač Formule 1 - rekao je španjolski vozač liječnicima nakon što se probudio.

Gubitak pamćenja ipak je bio samo kratkoročan, no i dovoljno jak razlog da vozač McLarena propusti otvaranje sezone u Australiji prošlog vikenda.

Bude li sve u redu s Alonsom na simulatoru, prije eventualnog povratka u Kuala Lumpuru 29. ožujka morat će uspješno proći i kontrolni medicinski pregled FIA-e koji periodično moraju proći svi vozači.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Maddog 19.03.2015.

    sretno, al bolid ti je smeće,,,,,,

  • hende007 18.03.2015.

    U kakvoj je formi McLaren, ništa nije propustio.

  • Frenki1975_1 18.03.2015.

    Jedini pravi sampion

Komentiraj...
Vidi sve komentare