To je to što me zanima!

Fabio Capello: Izgubio sam naslov jer Boban nije igrao

Ja sam 1993. g. igrao finale Lige prvaka protiv Olympique Marseillea, a imao sam nesreću da nisam mogao računati na Bobana, kaže Capello
Vidi originalni članak

Fabio Capello s Milanom je igrao tri finala Lige prvaka. Na tron Europe popeo se samo jednom, 1994. godine protiv Barcelone.
- U nogometu su vam najvažnije dvije stvari, sreća i fizička spremnost. Te dvije stvari su iznad svega. Evo, ja sam 1993. godine igrao finale Lige prvaka protiv Olympique Marseillea. Imao sam nesreću da nisam mogao računati na Zvonimira Bobana i izgubio sam. Dvije godine kasnije u finalu smo igrali protiv Ajaxa. Opet nisam imao sreće. Nisam mogao računati na Savićevića. Sve se poklopilo 1994. godine, kad smo i osvojili Ligu prvaka - rekao je engleski izbornik Capello.
Na pet zadnjih europskih i svjetskih prvenstava, Egnleska je pet puta ispadala na penale. To im nikako ne leži.
- Teško je to trenirati. Na treningu vam se gol čini jako velikim, a golman malim. Na utakmici je stvar obratna. Gol vam se čini tako malim da ga ne vidite. Roberto Baggio je na SP-u 1994. promašio posljednji penal. A zabijao je deset od deset. I bio najbolji igrač Italije. Danas svi golmani dobro poznaju sve igrače. Jednom sam pucao penal bivšem suigraču. Mislio sam: ‘Gle, on zna da uvijek pucam desno, idem lijevo. I on se bacio u lijevo i obranio - rekao je engleski izbornik Capello.

'TEŠKO JE ZAKLJUČITI JE LI CAPELLO LJUTIT ILI NE'
Kad se svađate s njim, jako je teško zaključiti je li ljutit ili samo želi od vas da reagirate. Već sljedeći dan priđe vam i opet ste najbolji prijatelji. Provocira vaše reakcije jer želi imati napetost u momčadi, kaže Zvone Boban.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nizozemac 18.04.2010.

    Capello neseri!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare