To je to što me zanima!

'Fali nam energije, mučimo se. Ali, sve je u našim rukama...'

Nije mogla biti ofenzivnija momčad nego danas. Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić. Izbacili smo jednoga zadnjeg veznog... Ali dali smo protivniku prostor, išli u bespotreban presing i momčad se raspala, kazao je Dalić
Vidi originalni članak

Novo nervozno grickanje noktiju, novo znojenje, nove količine tableta za živce. Hrvatska očito ne može bez drame na ovome Euru. A ovaj put je bilo poprilično dramatično.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je uzela bod protiv Češke odigravši (1-1) u drugom kolu Eura. No, u prvom dijelu ništa nije dobro izgledalo.

Česi su imali 1-0 i držali nas na ivici. Lovren je udario Patricka Schicka laktom u glavu i raskrvario mu nos, a španjolski sudac Del Cerro je nakon dojave iz VAR sobe pokazao na bijelu točku. Iako krvavog nosa, Schick je sam uzeo loptu u svoje ruke i zabio za 1-0.

- Na kraju zaslužen remi, slabije smo ušli, bili spori i tromi. Išli smo u bespotreban presing, nismo bili kompaktni, nakon primljenog gola smo se konsolidirali. Bolje smo igrali u drugom dijelu, imali polušanse i šanse. I dalje ostaje sve u našim rukama, pobjeda nas vodi dalje u zadnjoj utakmici - kazao je izbornik Zlatko Dalić za HRT nakon remija sa Česima pa priznao da to opet nije bilo dobro.

- Fali nam energije, mučimo se, puno trčimo pojedinačno, radili smo presing koji nije bio potreban i dogovoren. Falilo je energije. Bili smo bolji u drugom dijelu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Dalić je Brozovića ostavio na klupi te umjesto njega stavio Josipa Brekala. Htio je s ofenzivnom postavom dominirati, ali nije išlo po planu.

- Nije mogla biti ofenzivnija momčad nego danas. Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić. Izbacili smo jednoga zadnjeg veznog... Ali dali smo protivniku prostor, išli u bespotreban presing i momčad se raspala. U drugom poluvremenu je bilo bolje. Mi moramo imati momčad koja će ići po boku, koja će ubacivati lopte. Pokušao sam s Rebićem u fazi napada, da dobijem ono što sam imao s Mandžukićem, da terorizira stopere, da donese pritisak. Sigurno mu je lakše polulijevo ili poludesno. Očekivao sam od njega i ulazak u prazan prostor, došao je do njega jednom, ali promašio je. Očekivao sam to od njega pet, šest puta. Petković naprijed? Pokušali smo s Perišićem preko desnoga boka stvoriti višak jedan na jedan, da Rebić ima loptu za završnicu. Definitivno s centarforom koji sačuva loptu igramo kvalitetnije.

U nastavku je Zlatko Dalić napravio dvije promjene i to je bolje izgledalo. Bruno Petković i Luka Ivanušec zamijenili su Antu Rebića i Josipa Brekala. Samo minutu nakon toga Ivan Perišić je zabio bombetinu i vratio nas u život.

- Zamjene? Ideja je bila da u prvom poluvremenu pokušamo preko desne strane, da Perišić radi jedan na jedan i preko te strane pokušamo napraviti proboj, centaršut. A s druge strane je Brekalo trebati stvarati igrača u međuprostoru. Nije to funkcioniralo jer smo se previše trošili u fazi obrane. Uopće nije bio takav dogovor, prvih 15-20 minuta bila je bespotrebna trka, jedan po jedan - kaže Dalić.

Pritiskali smo, ali do vodećeg gola nismo uspjeli.

- U drugom poluvremenu smo okrenuli priču, stavili Perišića na njegovu prirodnu stranu, ubacili Petkovića koji može sačuvati loptu Imali neke šanse preko Petkovića i Vlašića i na kraju je tih 1-1 realno - rekao je izbornik.

Bez obzira na bod i dalje smo u igri za osminu finala. No, naša predstava ne ulijeva optimizam. Igra je opet bila jako loša, spora bezidejna, a do gola smo došli na individualnu kvalitetu. 

- Mislim da će nam pobjeda da prođemo dalje, četiri boda. Ne možemo govoriti o gol-razlici, mislim da će nam igrati pobjeda. Data nam je još jedna šansa, da pobijedimo Škotsku. Sve skupa mora biti kvalitetnije i bolje. Sigurno moramo neke stvari promijeniti. Protivnik je puno više trčao od nas, nismo imali svježine. Vidi se da neki igrači nisu u ritmu u kojem trebaju biti, da im je preteško i prenaporno i da ne mogu pratiti ovakav ritam. Protiv Škotske ćemo morati ići s još bržim i agresivnijim igračima, s više trke. Cilj je proći skupinu, ali moramo definitivno u trećoj utakmici biti puno bolji - rekao je Dalić na press konferenciji.

Moramo se u zadnjem kolu vaditi protiv domaćina Škotske na Hampden Parku, a loša vijest je što ih nikada nismo pobijedili. Morat ćemo puno bolje, agresivnije, raspoloženije. Na svakoj poziciji. No, sve je i dalje u našim rukama. Pobjeda nas vodi u osminu finala. 

Idi na 24sata

Komentari 269

  • stkike 19.06.2021.

    Daliču ne laprdaj,ponavljaš tri godine uvik isto!

  • Tweety123 19.06.2021.

    Fali vama da vas se opali po džepu! Koliko para ugrabite trebali bi pojest onaj teren a ne preseravat se i hodati po njemu!

  • plavideset 19.06.2021.

    Dalic stavlja igrace u ekipu kao u mesnici - daj tri i pol kile ofanzivaca - nema veze moze i cetiri. Koja smijurija. Nije bitno koliko je ofanzivaca neko kako igraju, gdje stoje, jesu li pravi za takvog protivnika... Da uzmes slucajnog prolaznika s ulice sastavio bi bolji sastav i taktiku od Dalica. Koje je ovo mucanje igraca i navijaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare