To je to što me zanima!

'Falilo je motivacije, Hrvati su igrali kao da im o životu ovisi'

Porazom od Kauboja, Francuska je završila na drugom mjestu, iza Njemačke. Porazom su se doveli u situaciju da u polufinalu moraju igrati protiv domaćina Danaca, jednog od najvećih favorita za osvajanje SP-a...
Vidi originalni članak

Francuze poraz od Hrvatske nije previše uznemirio, iako su se neki mediji zapitali jesu li pustili utakmicu. Didier Dinart opovrgnuo je sve optužbe, ali priznaje da je njegovim dečkima nedostajalo motivacije jer su već ranije osigurali polufinale. 

- Nismo danas briljirali. Hrvati su igrali kao da im život o tome ovisi, ušli su s maksimalnom motivacijom za utakmicu ovakve razine. Mi smo u tom pogledu bili ipak jedno koplje ispod. Možda je ovo poraz kojeg smo trebali ubilježiti... Sada nemamo više prava na pogreške! Na kraju dana, najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i momcima treba čestitati na izborenom polufinalu! Prave stvari tek sada počinju - rekao je izbornik Francuske Didier Dinart.

Porazom od Kauboja, Francuska je završila na drugom mjestu, iza Njemačke. No porazom su se doveli u situaciju da u polufinalu moraju igrati protiv domaćina Danaca, jednih od najvećih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Ali jedna olakotna okolnost je ta što će se polufinale igrati u Hamburgu, a ne u Danskoj.

Drugo polufinale igrat će Njemačka protiv Norveške, dok će utakmicu za peto mjesto igrat Hrvatska i Švedska, a za sedmo Španjolska i Egipat.

Nitko im ne može ništa prigovoriti, sami odlučuju o svojoj sudbini. Ali ipak se očekivalo da će ući s puni želje i motivacije u vječnom klasiku. Utakmice Francuza i Hrvata uvijek su bile vatrene, igralo se na rubu isključenja. Bilo je nebitno jel utakmici bitna. A sad je Dinart izjavio da im je falilo motivacije...

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 24.01.2019.

    Francuzi sigurno ne bi nikada propustili priliku pobijediti Hrvatsku, bez obzira o kakvoj je utakmici riječ, pa da je i prijateljska u pitanju. Mi smo jednostavno sinoć bili bolji, upravo onakvi kakvi smo trebali biti cijelo prvenstvo. Znači, možemo. Dečki, idemo do kraja, pošteno i za 5. mjesto. Ugled se ne prodaje ni u takvim utakmicama.

  • johnny001122 24.01.2019.

    nisu bas pustili ali nisu se bas ni pretrgli. da je bilo odlucujuce za polufinale, ne bi mi tako lako pobjedili.

  • Senći_1 24.01.2019.

    Znači u današnje vrijeme kada se izgubi kaže se"falilo je motivacije" "nije nam bila bitna utakmica" zato su i izlazili toliko van što im je bilo nebitno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare