To je to što me zanima!

Federer: Još mogu vratiti broj jedan iako trenutno ima boljih

Budućnost na prvome mjestu ATP-ove ljestvice tenisača, misli Švicarac Roger Federer, ne pripada isključivo Španjolcu Rafaelu Nadalu ili Novaku Đokoviću...
Vidi originalni članak

Srbin koji u 2011. godini još nije izgubio niti jedan meč i koji teoretski može postati broj 1 ATP-ove ljestvice već s krajem ovotjednog turnira u Rimu, najozbiljniji je napadač na poziciju koju je ukupno 285 tjedana, tjedan manje od rekordera Petea Samprasa, kroz karijeru držao Federer.

- I dalje mi je važan cilj vratiti poziciju najboljega svjetskog tenisača i prestići Samprasa. Rekao sam to nakon Wimbledona prošle godine, i vjerujem da je taj cilj realan i moguć. Mislim da će postati osobito realan osvojim li neki od predstojećih ovogodišnjih Grand Slamova – rekao je Federer u Madridu, gdje ga očekuje meč drugog kola na turniru Masters 1000 kategorije protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

- Trenutačno Đoković i Nadal igraju bolje od mene ali sam i dalje igračkom kvalitetom blizu osvajanja naslova. Ipak još uvijek ne gubim mečeve u prvim ili drugim kolima. Osjećam da igram dobro.

Na pitanje što kaže o pobjedi Đokovića nad Nadalom prošle nedjelje u Madridu, i to u dvama setovima, Federer je rekao:

- Iznenađujuće je Rafu gledati kako gubi na zemljanoj podlozi, no bio je to samo jedan turnir. Riječ je o bržem tipu zemljane podloge i zato je Novak imao bolje izglede nego što bio imao na sporijoj podlozi, poput ove u Rimu ili one koja nas čeka u Roland Garrosu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dobravoljajenajbolja 11.05.2011.

    Šta će to biti da je priznao da nije najbolji? Za pohvalu.

  • kozara 11.05.2011.

    sta ce biti ako nole uzme i rim, onda ce biti prespora podloga.

  • user_45632 11.05.2011.

    Teniski Bog, s kakvom lakoćom taj čovek igra samo.. Svaka čast svima ostalima, ali se mora priznati da je on nešto posebno u tenisu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare