To je to što me zanima!

Federer: Ne mogu ni trčati, ali želim zaigrati bar još jednom...

Gledao sam finale Australian Opena na kraju, trajao je predugo meč, imam previše djece i nisam mogao gledati svaki poen, rekao je Federer koji još uvijek ne zna kada će se vratiti na teren
Vidi originalni članak

Dok je Rafael Nadal osvajao 21. Grand Slam i postao novi svevremenski rekorder, a Novak Đoković bio top tema svjetskog sporta danima, Roger Federer sve je promatrao negdje iz svog doma. Švicarac je daleko od teniskog terena nakon što je prošle godine ponovno operirao koljeno, a iako je u 41. i mnogi mu više ne daju izglede da popravi brojku od 20 Grand Slamova, još je uvijek optimističan oko svoje teniske karijere.

DOBRODOŠAO NATRAG, MAJSTORE Del Potro se vraća tenisu nakon duge stanke i četiri operacije... POČETAK VELIKE KARIJERE Najveća hrvatska teniska nada na pravom je putu: Čvrsto je na zemlji, trener je sve već prošao

- Ovo je vrlo važan period za mene. U travnju ću bolje znati kako će mi tijelo reagirati i kada ću se moći vratiti. Sada ne mogu trčati ili praviti bilo kakve zahtjevnije pokrete poput skakanja ili nagle promjene pravca. Ali, nadam se da će se to popraviti u narednom periodu. Imam ogroman motiv da još jednom zaigram - rekao je veliki Švicarac u podužem intervjuu na konferenciji Švicarske banke, koja mu je jedan od najvećih sponzora.

Njegovi najveći rivali vjerojatno će još upotpuniti svoju kolekciju na Grand Slam turnirima, Nadal će nakon trijumfa u Melbourneu sve karte baciti na Roland Garros. Na kojem Đoković možda također neće moći nastupiti, ali o tom potom.

- Rafa, Novak, Sampras... Nevjerojatno je dijeliti teren s njima toliko dugo. To je čast, ne mogu biti sretniji. Gledao sam finale Australian Opena na kraju, trajao je predugo meč, imam previše djece i nisam mogao gledati svaki poen, ali bilo je lijepo vidjeti emocije i tako srčanu pobjedu. Rekao mi je Rafa prije nekoliko mjeseci da se ne osjeća dobro sa svojim tijelom. A sada drži trofej, san je posao java, on je uzor i mislim da je tenis ispisao strašnu priču - rekao je Federer koji je zadnji meč odigrao na Wimbledonu, pa je sada tek 30. igrač svijeta.

- Ja sam mislio da sam najbolji, da mi ne treba nitko da budem bolji, dok nisu došli Rafa, Novak, Murray, Roddick, Safin... Mislim da sam od svakog igrača naučio nešto, od Agassija i Samprasa također, pokušavao sam nove stvari u svojoj igri, u kondiciji, bile su to velike lekcije i sretan sam da su svi oni inspirirali moja dostignuća.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • T'jt-šmznm 07.02.2022.

    Nemože se reći da je najveći, nije osvojio najviše grand slam titula, a Djoko je imao najviši nivo igre od svih u povijesti tenisa, ali kad je big roge igrao, to je bila tehnička perfekcija, umjetnost, violina i balet..... užitak za gledat.

  • maxsi 03.02.2022.

    Mislim da će se oprostiti od tenisa na Wimbledonu

  • Nameless 03.02.2022.

    Neka mu ovo Rafino "čudo" bude inspiracija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare