To je to što me zanima!

Federer poslije velike pobjede nad Rafom: Jako sam umoran

Roger Federer maestralnom je pobjedom protiv Rafaela Nadala s 3-1 u setovima stigao do svog 12. wimbledonskog finala. Tamo ga čeka Novak Đoković, a Švicarac će se morati dobro odmoriti za taj susret
Vidi originalni članak

Bilo je iznimno teško, jako sam umoran. Rafa je igrao vrhunski, imao je odličnih poteza i publika je uživala. Imao sam i ja dobrih poteza. Odigrali smo jako puno dugih poena i nije mi bilo lako, no na kraju sam ipak pobijedio. Bio je pravi užitak igrati ovaj meč, rekao je Roger Federer nakon ulaska u svoje 12. wimbledonsko finale.

Meč protiv Nadala trajao je tri sata i šest minuta, a bilo je tu iznimno napornih izmjena za čovjeka koji ima 37 godina. Rafa Nadal pokazao je iznimnu fizičku spremu i već standardno bio odličan u pokrivanju terena, ali dobro mu je parirao Federer u tom dijelu. No, Roger je na kraju slavio sa 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4, a to je ono što se 'računa'.

Švicarski tenisač po 12. je put ušao u finale Wimbledona. Osvajao ga je osam puta, dok je gubio u tri navrata. Protiv Nadala je izgubio u legendarnom meču 2008., dok je dva puta zaredom, 2014. i 2015., gubio upravo od svog sljedećeg protivnika Novaka Đokovića.

- Novak igra odlično i iza sebe ima vrhunski odrađen turnir. Pokazao je zašto je prvi tenisač svijeta i bit će veoma teško protiv njega jer još od prošle godine igra fenomenalan tenis - rekao je Federer.

Svjetski broj jedan ima bolji omjer, odnosno slavio je u 25 od 47 susreta. Podsjećamo, u Wimbledonu su igrali tri puta - dva je puta slavio Novak i to u finalima, a jednom Roger. Finale je na rasporedu u nedjelju, 14. srpnja, s početkom u 15 sati.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • nenad89 13.07.2019.

    Forza Nole💪

  • 12.07.2019.

    Federer po meni najbolji igrac svih vremena, ali mislim da ce ipak Djokovic dobit u finalu. Mladi je jedno 5-6 godina i u formi.

  • 12.07.2019.

    Znate šta... Bio sam tužan kada je Federer gazio Čilića u finalu Wimbledona i Australian opena... Stoga... Napuni ga Novače i pokaži mu 'ko je tata!

Komentiraj...
Vidi sve komentare