To je to što me zanima!

Federer povukao ručnu: Moram stati, nemam više 24 godine...

Ovo sam odlučio još ranije. Razmišljao sam promijeniti odluku nakon što sam osvojio Indian Wells, ali odustao sam. Neću igrati neke turnire na zemlji, moram mislili o zdravlju, rekao je Roger Federer
Vidi originalni članak

Osvojio je Australian Open, pa Masters turnire u Indian Wellsu i Miamiju što mu je prvi put da je vezao pobjede na ta dva turnira nakon 11 godina! Roger Feder s 35 na leđima igra kao mladić, ali nakon što je treći put ove godine srušio Rafu Nadala, u finalu Miamija, odlučio je uzeti pauzu. Propušta dio sezone na zemlji.

- Samo kad sam zdrav i kad se osjećam dobro, mogu igrati tenis kao sada. Kad se ne osjećam dobro, nema šanse da igram finale protiv Nadala. Zato ću uzeti pauzu jer stiže sezona na zemlji. Prošle godine koljeno se čudno ponašalo na toj podlozi, moja liječnička ekipa smatra da je pametno da uzmem pauzu - rekao je Federer.

Moram misliti na zdravlje

Švicarac je drugi dio prošle sezone propustio zbog ozljede koljena. Sad će se odmoriti i pripremati za pokušaj lova na Grand slam u Parizu. Propustit će Masterse u Monte Carlu, Madridu i Rimu i turnir u Istanbulu na kojem je slavio 2015. godine.

Čudesni Švicarac je na 19 pobjeda i jednom porazu ove sezone. Najbolji start imao je 2006. godine kad je u prva 34 meča slavio 33 puta.

Na Roland Garrosu slavio je samo jedanput, 2009.

- Fokusirat ću se na Roland Garros, dio sezone na travi i na tvrdu podlogu nakon toga. Nemam više 24 godine i mislim da je preskakanje ovih nekoliko turnira dobra odluka. Razmišljao sam je promijeniti nakon osvajanj Indian Wellsa, ali moram misliti na zdravlje. To sam odlučio još ranije. Želim igrati s puno energije i zadovoljstva.

- Želim biti zadovoljan sa svim aspektima života, privatnim i profesionalnim. Ne želim biti stroj koji će samo izaći na teren i udarati lopticu. Radije ću ići korak po korak i uživati, takav tenisač i takav čovjek želim biti - dodao je najveći tenisač svih vremena.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • milan47 03.04.2017.

    I meni je Đoković isto drag i navijam za njega , ali Rođer je za sve njih elegantni gospodin i sigurno najveći svih vremena !!!

  • 03.04.2017.

    Sad sam zivcan,jer imao si sansu biti prvi na kraju god...a ovako bit ces u utrci i bez zemlje ako u wimblidon i ostatak sezone odigras slicno pocetku..volio bih da bude ponovo br 1.zasluzio je veliki ROGER!

  • CoolRi 03.04.2017.

    Kralj

Komentiraj...
Vidi sve komentare