To je to što me zanima!

Ferrari pakira kovčege i napušta Formulu 1?!

Ustraje li Max Mosley na ograničenju budžeta, Ferrari je zaprijetio da od sljedeće sezone više neće sudjelovati u Formuli 1
Vidi originalni članak

Mogu prijetiti koliko hoće, ali nova pravila za 2010. godinu ostaju na snazi, rekao je Max Mosley nakon što je Ferrari najavio odlazak iz Formule 1 ako Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) ograniči momčadske budžete na 'samo’ 44 milijuna eura na godinu. Talijani po sezoni potroše više od 300 milijuna eura.
- Morali bi otpustiti puno dobrih radnika, a to ne dolazi u obzir - izjavio je predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo. Na Ferrarijevu stranu otvoreno su stali Toyota i Red Bull, a slično razmišljaju u BMW-u i Renaultu.
Pod pritiskom bogatog Mercedes-Benza istoj struji uskoro će se zasigurno prikloniti i McLaren. Na drugoj strani usamljeni će ostati Brawn, Williams i Force India. Rok prijave za novu sezonu je 29. svibnja.
- Rado bi ostali u Formuli 1, ali ne podržavamo nova pravila i u ovakvoj situaciji nećemo se prijaviti za sljedeću sezonu - odlučan je sportski direktor Toyote John Howett.
“Pobunjenici” su u svojim planovima čak otišli korak dalje i ozbiljno razmišljaju o pokretanju vlastitog natjecanja. Kao podloga bi im poslužila serija A1GP. U paketu bi dobili ugovore s brojnim stazama diljem svijeta, televizijske ugovore u 160 zemalja i Michelin kao dobavljača guma.
- Nadam se da će se FIA opametiti i poništiti ta pravila. Mi već razmišljamo o alternativnim rješenjima - upozorio je Howett.
Formula 1 bez Ferrarija? Nezamislivo. Formula 1 bez Mosleya i Ecclestonea? Izvedivo.

BRIATORE: VRIJEME JE ZA POVLAČENJE
Nakon Ferrarija priopćenje o odlasku izdao je i Renault. Flavio Briatore odlučan je u osnivanju novog prvenstva. Ipak, Bernie Ecclestone vjeruje da će svi ostati na okupu.
- Nema veze što sad govore, iskreno vjerujem da ćemo se dogovoriti - rekao je Ecclestone.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dijana italy 17.05.2009.

    no Ferrari no F 1!!!!!! Mislim da smo to svi shvatili

  • tovar_69 13.05.2009.

    Očemo Formule od prošlih godina, nerazumijem zašto svake godine neka nova pravila i Formula postaje sve gora i nezanimljivja za pratit :S A šta se tiče Ferraria neka istupe jer ovakve Formule nema smisla :))

  • Knight Cross 13.05.2009.

    daj onaj max nek ode je.bat tam one nazi prostitutke i ode iz FIA ak ode Ferrari nebum vise gledo F1 a nisam propustio ni jednu untrku zadnje 4 godine! bolje nek naprave novi F1 nego ovo sa novim pravilima za sljedecu sezonu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare