To je to što me zanima!

Fifa: Cristano Ronaldo, Messi i Ribery finalisti za Zlatnu loptu

Tri finalista za Zlatnu loptu, sasvim očekivano i zasluženo su, igrači Real Madrida, Barcelone i Bayern Münchena. Pobjednik će se znati 13. siječnja sljedeće godine
Vidi originalni članak

Španjolski list Marca dva sata prije službene objave (u 14 sati) otkrila je finaliste za titulu najboljeg nogometaša godine. Fifa i France Football odabrali su tri finalista za prestižnu Zlatnu loptu, a potpuno očekivano i zasluženo oni su Cristiano Ronaldo, Leo Messi i Franck Ribery.

Osvajač nagrade bit će objavljen 13. siječnja sljedeće godine u Zürichu.

Za mnoge, nakon duge dominacije, favorit za Zlatnu loptu nije Leo Messi, koji je osvojio zadnja četiri naslova (2009., 2010., 2011. i 2012.). Iako je zabio 47 prvoligaških golova, godinu su mu obilježile ozljede, koje su ga udaljile od najvećeg konkurenta za osvajanje Zlatne lopte.

Tu ulogu favorita, po mnogima preuzeo je njegov najveći konkurent Cristiano Ronaldo, koji je zadnja dva puta završio iza Messija, na drugom mjestu. Portugalac ima godinu iz snova, koju će htjeti zaključiti ovim priznanjem, kojeg je osvojio 2008. kao igrač Manchester Uniteda. Od 2007. triput je bio drugi, a jedino 2010. godine nije bio finalist.

Franck Ribery je pak imao najtrofejniju godinu osvojivši s Bayernom četverostruku titulu te je također izgledni kandidat za nagradu.

U anketi ocijenite tko je po vama zaslužio osvojiti Zlatnu loptu.

Idi na 24sata

Komentari 210

  • loraxx 10.12.2013.

    Mislim da bi ove godine CR7 trebao osvojit ZL, jer čovjek je sam Portugal odveo na SP, nema utakmice u kojoj posljednja 2,3 mjeseca nije zabio gol (u nekim 2,3)... Neki će reć da nije zaslužio jer je "počeo" igrat vrhunski posljednja 2,3 mjeseca, al realno napravio je u tih 2 mjeseca ono što neki u cijeloj godini ne naprave.. Navijam za RM, al poštujem i Barcu i LM10, al moramo priznat da je ovo Ronaldova godina, pa voljeli mi njega ili ne..

  • sena2 10.12.2013.

    bilo bi puno realnosti da netko u pozadini ove nagrade nema prste ali nazalost dok je tako jos dugo ce se ova dvojica bez kojih nemoze proci niti jedan dan bez jednog clanka u medijima,vrtiti u odabiru najboljeg..Moje misljenje je da Ribery apsolutno zasluzuje ovu nagradu ne samo sto je sa Bayernom osvojio 4 naslova u godini..Nego sto Ribery igra za momcad,asistira navlaci igrace da bio slobodio prostor drugima,vraca se u obranu,ima jacu transformaciju iz napada u obranu i da ne nabrajam...Messi i Ronaldo jesu neosporive kvalitete ali su isto tako sebicnjaci koji ne igraju toliko timski poput Riberya,jer njima dvojici se asistira oslobadja im se prostor prepustaju im se svi slobodnjaci i penali pa brate mili logicno da su zabili vise golova...A sta su osvojili-NISTA.Ribery-SVE........

  • Vladac 09.12.2013.

    to je opce nerealno,nije sad bitno ko bu osvojil,ljudi gledaju samo golove i asistencije,zakaj nebi obrambeni ili vezni ili golman bili najbolji,zato jer vecina nih ne vidi da neko ima pretrcanih 11-12km,da ima 10 oduzetih lopti po utakmici,točnosti paseva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare