To je to što me zanima!

FIFA dozvolila Kosovu igranje samo prijateljskih utakmica

Prijedlog je u ponedjeljak iznio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, a Izvršni odbor ga je dan kasnije usvojio unatoč protivljenju UEFA-e. Ipak, ne smiju igrati kvalifikacije
Vidi originalni članak

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odobrila je Kosovu igranje prijateljskih utakmica pod njezinim okriljem...

Kosovo je u veljači 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, ali i dalje nije član Ujedinjenih naroda. Priznalo ga je dosad 90 država, među kojima i Hrvatska.

FIFA i Europska nogometna federacija (UEFA) nisu dosad priznavale reprezentaciju Kosova, niti dopuštale klubovima iz te zemlje da igraju utakmice pod kosovskom zastavom. U utorak je napravljen korak naprijed u tom smjeru: Kosovu je dozvoljeno da igra prijateljske dvoboje protiv članica FIFA-e. Prijedlog je u ponedjeljak iznio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, a Izvršni odbor ga je dan kasnije usvojio unatoč protivljenju UEFA-e.

Ovakva odluka, međutim, još uvijek ne znači da Kosovo smije igrati u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva

Idi na 24sata

Komentari 39

  • gradela 24.05.2012.

    jel oni imaju jedanaest igraca za pocetnu postavu?

  • Neutrino77 24.05.2012.

    http://www.24sata.rs/sport/vesti/vest/fifa-prihvatila-zahtev-fss-o-preispitivanju-odluke-o-kosovu/41304.phtml toliko rodjaci

  • ping-pong 22.05.2012.

    Bravo FIFA, bravo Blatter, napokon dobre vijesti za Kosovo! Kosovo će biti kanta za napucavanje u početku, ali malo kasnije bi lako mogla biti u rangu sa Švicarskom, što je u redu. Sad će mnogi, ma šta će Kosovo, Kosovo je ovo, Kosovo je ono, ali najbolji igrač Srpske reprezentacije je Albanac (Sulejmani), Imali smo Shalu, Koznikua, imamo Ademija, Beqiraj je najbolji strijelac u HNL-u, Švica ima Xherdana Shaqiria i ..... neka, samo naprijed Kosovo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare