To je to što me zanima!

Fifa je oštro zaprijetila Brazilu: Na SP-u morate prodavati pivo

Pravo na prodaju piva mora po zakonu, alkohol je sastavni dio svjetskog prvenstva i o tome nema pregovora, kaže Fifa. Na brazilskim stadionima alkohol je zabranjen
Vidi originalni članak

Svjetska nogometna organizacija Fifa zaprijetila je Brazilu da hitno mora promijeniti zakon o alkoholu, kako bi se na stadionima za vrijeme SP-a 2014. godine moglo prodavati pivo.

Naime, alkoholna pića su zabranjena na brazilskim stadionima od 2003., a ministar zdravstva te zemlje pozvao je Kongres da zadrži zabranu i u novom zakonu. No, proizvođač piva Budweiser veliki je Fifin sponzor, pa su iz krovne svjetske organizacije počeli vršiti veliki pritisak.

- Pravo na prodaju piva mora biti dio zakona, alkoholna pića sastavni su dio svjetskog prvenstva te o tome nema pregovora - poručio je Jerome Valcke, glavni tajnik Fife, koji je zbog svega stigao u Brazil.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • TimeMachine 20.01.2012.

    Heineken + Fifa = Money and Love <3

  • igorskee 20.01.2012.

    Ok vidi se da zakone u svijetu generalno donose notorni alkoholicari. Hocemo onda i marihuanu da je dozvoljena na stadionu jer ima nas koji ne piju alkohol. Zivjela trava!

  • vragmali 20.01.2012.

    pa normalno je da pas ne laje radi sela, nego radi sebe....i totalno me boli racku jel budu oni kaj zaradili ili ne, ali pive na stadionu mora biti i točka...to ti je ko da jedeš odojka bez luka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare