To je to što me zanima!

Fifa Kovaču smanjila kaznu s četiri na tri utakmice!

Nakon "intervencije" Zorislava Srebrića i Vlatka Markovića u Zürichu, Fifa je smanjila kaznu braniču Robertu Kovaču s četiri na tri utakmice
Vidi originalni članak

Nakon više od deset dana "vijećanja", Fifina disciplinska komisija odlučila je smanjiti kaznu Robertu Kovaču za crveni karton protiv Engleske. Umjesto četiri, Kovač će morati pauzirati samo tri utakmice, a kako je dvije već odradio, na raspolaganju Biliću bit će u lipnju u ključnoj utakmici protiv Ukrajine u Hrvatskoj.
Zorislav Srebrić i Vlatko Marković u Fifin su ured u Zürich još prošlog ponedjeljka donijeli snimku utakmice s Engleskom i htjeli su dokazati da Kovač nije namjerno želio laktom raskrvariti glavu Joea Colea, a nakon utakmice mu se i ispričao.
Snimku su u Fifi više puta pregledali i očito prihvatili "olakotne okolnosti" te odlučili smanjiti kaznu. Ta bi odluka trebala oraspoložiti Roberta i nagnati ga da oproštaj od reprezentacije odgodi barem do ljeta. Njegovu namjeru o nastavku igranja za Hrvatsku potvrđuje i ova izjava na službenim stranicama HNS-a:
- Sretan sam da je pravda pobijedila, makar djelomično! Najviše od svega me veseli činjenica da ću biti na raspolaganju izborniku za meč sa Ukrajinom, možda i odlučujući dvoboj za plasman na SP.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Barney 19.11.2008.

    cekaj malo...ako su shvatili da ga nije namjerno ozljedio...a po mome ga nije....zasto onda sa 4 utakmice na 3?.... koliko ima slucajnih faulova pa igrac nije kaznjen niti sa jednom utakmicom neigranja a ako sam ja dobro vidio R. Kpovac je skakao prema lopti sa rukom ispruzenom ispred sebe a Cole mu je uletio bocno glavom pod lakat i u tom sudaru si je raskrvario glavu. Ona bolna grimasa i naravno pad poslije toga bio jei vise nego dobra gluma. Niko ne kaze da ga nije boljelo ali on je pao tek kad je krv vidio i zakljucio da sa jednim atraktivnim padom moze samo isprovocirati suca da izvadi crveni karton kako se i dogodilo. A sve mi se cini da je ovaj nesto takvog i samo cekao. U svakom slucaju start nije bio za crveni karton, a kad mu ga je vec i dao za 3 ili 4 utakmice kazne nije sigurno. Jednu je trebao dobiti i ajd bok. Ali naravno mi smo jos uvjek mala drzava pa nas moze ko hoce, brijem da jedan Brazil, Argentina, Engleska, Italija, Francuska...i td... da ne bi bili tako strogi.

  • mato_swe 19.11.2008.

    super vijest! ali hrvatska srecom ima i krizanca i simunica...i najbitnije od ovoga svega jest da se EDUARDO vrati u staru formu, jer nemamo skoro nikog da zabija golove!! a ti golovi ce trebati protiv ukrajine!

Komentiraj...
Vidi sve komentare