To je to što me zanima!

Fifa proglasila najljepši gol u povijesti svjetskih prvenstava

U povijesti svjetskih prvenstava svjedoci smo bili raznih majstorija koje su obilježile prvenstva. No, prvo mjesto pripada samo jednome, a navijači diljem svijeta su najljepšim golom proglasili pogodak Manuela Negrete...
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo 1986. koje se održalo u Meksiku ostalo je upamćeno po Maradoninoj "božjoj ruci" koja je donijela Argentincima naslov svjetskog prvaka u utakmici protiv Engleza. No, još jedan događaj koji se tada dogodio obilježio je povijest svjetskih prvenstava.

Naime, nogometaš Meksika Manuel Negrete postigao je najljepši gol u povijesti svjetskih prvenstava. Tako su odlučili fanovi diljem svijeta koji su imali jako težak zadatak u Fifinom izboru 32 najljepša gola.

- Za Negreteov predivni gol svi znamo ovdje u Meksiku, iako ga nisam vidio uživo to je gol o kojem će se pričati još puno godina. Predstavlja vjeru koju moramo imati u sebi, mogućnost raditi stvari drugačije od drugih. Taj gol je živi dokaz toga - rekao je obrambeni igrač Meksika Miguel Layun za Fifu, komentirajući fantastični gol sunarodnjaka. 

Tako su Negreteove poluškarice pobijedile u konkurenciji fantastičnih golova koje su proizveli igrači poput Jamesa Rodrigueza, Dennisa Bergkampa, Luisa Alberta.

Zaista prava umjetnost...  

 

 
 
Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dubrava1982 11.04.2018.

    A tek moje skarice...za nokte

  • LIJEPA LI SI 10.04.2018.

    Tad je se nogomet jos igrao za publiku , i u ono vrijeme je to bio krasan gol ali bas da je najbolji svih svjetskih prvenstava , i nije. . . . .

  • NIKE 10.04.2018.

    Vidi taj nogomet, pa toga nema ni u mome selu. Stavite im jedna Eibar napunio bi obje ekipe po 4-5 gola. A kamoli da je tamo Liverpool,Real...itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare