To je to što me zanima!

Final Four rukometnog Kupa: I poraženi u finalu ide u Europu

Ždrijeb nam je bio naklonjen i otvara nam se prigoda da pred svojim gledateljima izborimo finale i plasman u Europu, rekao je predsjenik rukometaša Splita
Vidi originalni članak

U Splitu će se ovoga vikenda odigrati završnica rukometnog Kupa Hrvatske, a osim pobjednika, slavit će i poraženi u finalu, jer bi se, zbog novog formata natjecanja koji će biti izglasan uskoro, trebao po svemu sudeći plasirati u Europsku rukometnu ligu. 

U velikoj dvorani na Gripama u polufinalu će se sastati domaći Split i Poreč, te Zagreb i Bjelovar.

- Ždrijeb nam je bio naklonjen i otvara nam se lijepa prigoda da pred svojim gledateljima izborimo finale i plasman u Europu, jer će se sljedeća europska sezona najvjerojatnije igrati po liga sistemu - rekao je predsjednik Splita Ozren Matijašević, koji je iskoristio prigodu i zahvalio novom klupskom sponzoru MI grupi. 

Trener Splićana, u čijim redovima igra čak devet kadetskih, juniorskih i seniorskih reprezentativaca Željko Babić upozorava kako ih je Poreč pobijedio dva puta u ovoj sezoni, no unatoč svemu vjeruje u svoje igrače.

- Poreč je dobra i čvrsta momčad, no mi u oba ovosezonska susreta nismo bili kompletni i zato se nadamo da ćemo ih u trećem, ujedno i najvažnijem ogledu i pobijediti. Jedno je sigurno, moji će momci dati sve od sebe, u želji i htijenju nitko nas neće nadmašiti.

Split je iznimno mlada momčad, svega 20 godina imaju u prosjeku, a najstariji i najiskusniji je Marin Varvodić, sin legendarnog golmana Hajduka Zorana i brat nekadašnjeg golmana Hajduka, danas Kölna, Mire Varvodića. 

- Očekujemo na Gripama veliki broj naših navijača i sigurno da ćemo u takvoj atmosferi i mi dati svoj maksimum. Želimo pobjedu i plasman u Europu i ja sam uvjeren da ćemo do nje i doći - zaključio je Varvodić. 

Parovi polufinala

Split – Poreč

Zagreb – Bjelovar

Finale, nedjelja u 17.30

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare