To je to što me zanima!

Finale Eura '08: Španjolci protiv njemačke tradicije

Vidjet ćemo hoće li nam Njemačka dopustiti igrati našu igru, oprezan je Luis Aragones uoči finala Europskog prvenstva u nedjelju u Beču
Vidi originalni članak

Njemačka je uvijek Njemačka. Čini se da pobjeđuju kad god treba, započeo je svoje izlaganje o predstojećem finalu Europskoga nogometnog prvenstva španjolski izbornik Luis Aragones.
- Vrlo sam sretan nakon pobjede nad Rusima iako to ne pokazujem. Vidjet ćemo hoće li nam Nijemci dopustiti da razvijemo našu igru - dodao je 70-godišnjak, koji se nakon finala sigurno oprašta od izborničke klupe.
No iako je već desetljećima pojam za pobjede u najtežim susretima, “elf” u nedjelju na stadionu “Ernst Happel” neće biti favorit protiv Španjolske. Izabranici Joachima Löwa Turcima su u polufinalu i te kako dopustili “da razviju svoju igru”. Franz Beckenbauer vrlo je pesimističan uoči finalnog sraza s “Furijom” u Beču:
- Ne vjerujem da možemo osvojiti naslov uz ovakvu igru.
Austrijski meteorolozi prognoziraju sjajno vrijeme za finale. Slične lijepe izglede Španjolcima u finalu predviđaju i kladionice, osobito nakon nove impresivne pobjede nad Rusima. I to s pravom, ali ipak - nogomet je igra u kojoj na kraju uvijek pobjeđuju...

BALLACK IZGUBIO ČAK DEVET FINALA
Njemački kapetan Michael Ballack u dugogodišnjoj karijeri čak devet puta je gubio u različitim finalima i njegova motivacija u Beču zasigurno je neupitna.

SENNA ĆE ČUVATI BALLACKA

Već u polufinalu turski zadnji vezni Aurelio pokazao je kako zaustaviti Ballacka. U finalu će s druge strane terena stajati još kvalitetniji Marcus Senna.

ŠPANJOLCI ZASAD BEZ PORAZA NA EURU
Njemački nastup na Euru pun je uspona i padova. Od teškog poraza protiv hrvatske do pobjede nad Portugalom. Španjolci su dosad igrali bez pogreške.

ARAGONES NAJSIKUSNIJI IZBORNIK NA EURU
Luis Aragones najstariji je izbornik na ovogodišnjem Euru. Istodobno i najiskusniji, što je zorno pokazao nadmudrivši i jednog Guusa Hiddinka.

NIJEMCI POBJEĐUJU KAD JE POTREBNO

Pobjeđuju kad god je potrebno, upozorio je Aragones uoči finala. Španjolac nije daleko od istine jer čelični mentalitet “Elfu” je donio već mnogo naslova.

ŠPANJOLSKA - NJEMAČKA (nedjelja, 20.45)
ŠPANJOLSKA: Casillas - S. Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla - Iniesta, Senna, Xavi, Silva - Fabregas - Torres.
NJEMAČKA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Frings, Hitzlsperger - Schweinsteiger, Ballack, Podolski - Klose.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Arsenalgirl 28.06.2008.

    Espana la mejor.... Vamos Furia!!!!

  • torcida_4ever 28.06.2008.

    vamos espana!!! spanjolskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

  • nogometas05 27.06.2008.

    Kad sam prije turnira rekao da imaju super repku i da se i njima jednom mora otvoriti svi su mi se smijali..e pa evo vam sad!

Komentiraj...
Vidi sve komentare