To je to što me zanima!

Firme se odazvale za spas KK Zadra: Sakupili milijune

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić pozvao je zadarske firme da daju novac i spase košarkaški klub Zadar od propasti. Odazvalo ih se oko 35
Vidi originalni članak

Od pedesetak pozvanih, 35 predstavnika zadarskih firmi odazvalo se pozivu gradonačelnika Zvonimira Vrančića da daju novac i spase KK Zadar od propasti.
- Sakupljeno je nekoliko milijuna - kazao je Vrančić, dodajući kako neće odavati iznose koje je pojedina firma odlučila izdvojiti.
- Neke firme su odabrale donaciju, neke sponzorstvo, a neke reklamiranje. Klub se obvezao da će maksimalno smanjiti troškove i u budućnosti raditi s onoliko novca koliko imaju, a ne trošiti više nego što mogu.
Zadar je u dugu 40 milijuna kuna, dok je iznos Ciboninih dugovanja 64 milijuna. Na pitanje smatra li da će i gradonačelnik Zagreba Bandić reagirati slično za spas kluba, Vrančić je rekao:
- Ja se ni na koji način ne uspoređujem s Milanom Bandićem ni s bilo kojim drugim gradonačelnikom, a i teško je uspoređivati Zadar s nekim drugim gradom - kazao je Vrančić i zaključio kako će grad ponovno pomoći klubu ako to bude potrebno. Iz gradskog proračuna će se za Zadar izdvojiti 200 tisuća kuna.
- Ovu sezonu moramo preživjeti, a onda kreće borba za povratak povjerenja sponzora. Klubu treba desetak milijuna kuna kako bi u sljedeću sezonu ušao bez dugova iz ove - kazao je direktor kluba Zdenko Mičić.
Igrači nisu dobili plaću od studenog, a Mičić je najavio nastavak pregovora da izdrže barem do kraja sezone.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • LeBron 22.03.2010.

    Vidim da se sad javljaju ljudi iz glavnog grada, smeta vam što kk Zadar netko prati i što je netkom stalo do kluba, u zadnjem kolu u Zadru 1500 navijača, a sezona nikad gora, dok pod tornjem 300 navijača iako su prvi u regionalnoj ligi.

  • Frane-Zadar 22.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • tovar_69 22.03.2010.

    Sad kad ste upali u sr*** kukate, a gdje ste bili kad su vas upozoravali na moguć bankrot?! Ignorirali ste ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare