To je to što me zanima!

Firmino srušio Spurse pred sam kraj, remi Arsenala i 'svetaca'

Imali su Spursi bod na Anfieldu sve do 90. minute kad je pogodio Firmino za pobjedu (2-1). Arsenal je protiv hita prvenstva Southamptona uzeo bod golom Aubameyanga (1-1)
Vidi originalni članak

U derbiju 13. kola, ali i dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva, Liverpool je na Anfieldu pobijedio Tottenham sa 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Roberto Firmino u 90. minuti.

Tottenham se ove sezone prometnuo u jednog od kandidata za naslov prvaka, no aktualni prvak je pobjedom u derbiju pokazao kako ne misli samo tako napustiti tron. Bila je to odlična utakmica u kojoj su "Redsi" dominirali, ali isto tako sva tri boda su mogla otići i gostima.

Domaćin je zasluženo poveo u 26. minuti golom Mohameda Salaha. Egipatski napadač je pucao, lopta je pogodila Alderweirelda i u velikom luku svladala Llorisa za Salahov 11. gol ove sezone. Liverpool je nastavio pritiskati i kada se već činilo kako će zabiti za 2-0, u 33. minuti je sijevnula kontra koju je u 1-1 pretvorio Son Heung-Mina za svoj, također jedanaesti pogodak sezone.

U 63. minuti Spursima je prošla još jedna kontra, no Bergwijn je pogodio vratnicu, a deset minuta kasnije gredu je na drugoj strani pogodio Sadio Mane. Kada se već činilo kako neće biti pobjednika, Liverpool je došao do pobjede. Robertson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za 2-1.

Ovom pobjedom aktualni engleski prvak se odvojio na vrhu i sada ima tri boda više od Spursa.

U ranije odigranom susretu nogometaši Arsenala produžili su niz bez pobjede na šest susreta nakon što kod kuće odigrali 1-1 protiv Southamptona. Ironični bi dodali kako je to ipak pomak nakon tri uzastopna poraza. Gosti su poveli u 18. minuti preko Thea Walcotta, a "Topnici" su izjednačili u 52. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyang kojem je to bio prvi ligaški pogodak na stadionu Emirates nakon 648 minuta posta.

Samo 10 minuta kasnije Arsenal je ostao s igračem manje nakon što je isključen Gabriel Magalhaes. Everton je na gostovanju pobijedio Leicester City sa 2-0 golovima Richarlisona (21) i Holgatea (72). "Lisice" su tako propustile priliku barem privremeno preuzeti vrh ljestvice.

Leeds United je u sjajnom susretu pobijedio Newcastle United sa 5-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, no Leeds je uspio okrenuti rezultat.

Za domaći sastav zabili su Bamford (35), Rodrigo (61), Dallas (77), Alioski (85) i Harrison (88), a za goste  Hendrick (26), Clark (65). Alioski je postao prvi makedonski nogometaš koji je zabio pogodak u Premier ligi nakon Georgija Hristova 1998. u dresu Barnsleyja i to baš na Ellan Roadu u susretu protiv Leedsa.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 28 bodova, Tottenham ima 25, a Southampton i Leicester City po 24 boda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 17.12.2020.

    Tottenham u 2.pol. promasio par zicera.liverpool imao ogroman posjed lopte ali nije nista bolje igra od tottenhema.

  • trixforkidz 16.12.2020.

    Newcastle nije vodio 1-2 ! Nema na cemu

  • MateCro 16.12.2020.

    Nikad ništa od ovoga Tottenhama. Jednostavno ili nemaju igrace za nesto ozbiljno ili sta ja znam. Za sad im se sreća osmjehuje sa negledljivim nogometom, ali do kad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare