To je to što me zanima!

Florin Cernat: Vraćam se u Hajduk ako treba i pješice

Rumunj Florin Cernat kaže da je sve u rukama gazde Surkisa, iako bi Rumunj jako želio napustiti Dinamo iz Kijeva i vratiti se u Hajduk
Vidi originalni članak

Hajduk je zbog tradicije, fantastičnih navijača i klime uvijek bio poželjna sredina za igrače koji su željeli napraviti korak naprijed u karijeri. Kad se tome doda i skora financijska stabilnost kluba, za očekivati je da će mnogi poželjeti zaigrati na Poljudu. Jedan od onih koji se u tom kontekstu već sada spominju je i Rumunj Florin Cernat, kojem ugovor s kijevskim Dinamom istječe na ljeto.
- Sutra bih se vratio u Hajduk, ako treba i pješke - kazao nam je u telefonskom razgovoru iz Kijeva.
- Klub, grad i navijači su mi prirasli srcu. Sezona koju sam proveo u Splitu bila je za mene doista nezaboravna, no nismo imali dobar rezultat i to je jedan od razloga zbog kojih bih se želio vratiti. Osjećam da sam ostao dužnik Torcide - iskreno priznaje.
Milijunsku odštetu koju je gazda Surkis ljetos tražio, Hajduk nije tada mogao platiti, no situacija se sada bitno promijenila.
- Postoji obostrana želja da se vratim u Hajduk, no sve je u rukama gazde Dinama iz Kijeva Surkisa. Da se mene pita, ja bih došao u Split već u zimskom prijelaznom roku, ali odšteta je prilično velika. Ako ne uspijem, moram se strpiti do ljeta kad mi istječe ugovor s Ukrajincima - kaže Cernat.
Do tada će kvalitetni Rumunj trenirati s drugom momčadi kijevskog Dinama te brojiti dane do odlaska iz hladne Ukrajine.
- Vidio sam isječke s puno utakmica, a derbi u Maksimiru u cijelosti. Odlično su odigrali, pogotovo Andrić i ovaj novi Ibričić. Dobar je igrač. I Nikola Kalinić, njega ne smijem zaboraviti, on će vrlo brzo pokazati da je igrač za velike klubove - zaključio je Florin Cernat i dodao da jedva čeka da se ponovno pokaže pred Splićanima...

TRENIRA S REZERVAMA
Florin Cernat imao je ljetos nekoliko konkretnih ponuda. Osim Hajduka, željelo ga je nekoliko klubova iz Španjolske, Grčke i Turske, no odšteta od 2 milijuna dolara bila je, čini se, previsoka.
- Ugovor mi istječe u ljeto 2009. i do tada je sve u rukama Dinama. Trener Semin ne računa na mene, tako da treniram s drugom momčadi - potvrdio nam je žalosnim glasom “dijamant iz Galatija”.

ANTE ARAČIĆ U POLJUDU
Na probu je u Hajduk stigao 27-godišnji Ante Aračić, koji je sezonu započeo u belgijskom FC Brusselesu, a u prošlosti je igrao za prašku Slaviju, Posušje, belgijski Oostende... Riječ je o lijevom stoperu, koji je ponikao u Hajdukovu omladinskom pogonu, no nije se tada uspio nametnuti, pa je prije osam godina otišao sreću potražiti u inozemstvo. Sada će možda opet pokušati na Poljudu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bez_nadimka 15.10.2008.

    miris novca je predivan

  • nogometas05 15.10.2008.

    Aaaaaaaaaaa,koji jadovan..samo u Hajduku i mozes igrat..

  • kranjcar 15.10.2008.

    samo doci jos s tobon hajduk ide u kvalifikacije za ligu prvaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare