To je to što me zanima!

Formula 1: Alonso najbolji i na Velikoj nagradi Japana

Nakon iznenađujuće pobjede prije dva tjedna u Singapuru dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso slavio je i na Velikoj nagradi Japana
Vidi originalni članak

Pogreška na pogrešku. Tako bi se najkraće mogao opisati nastup dvojice vodećih vozača Formule 1, Lewisa Hamiltona i Felipea Masse, na Velikoj nagradi Japana. Kao u Šangaju prije dva tjedna, pogreške glavnih kandidata za naslov prvaka najbolje je iskoristio sjajni Fernando Alonso. Robert Kubica je bio drugi, a Kimi Raikkonen je nakon četiri utrke bez bodova izborio treće mjesto, ali i matematički ispao iz utrke za titulu.
U prethodnoj utrci cijeli niz sretnih okolnosti Španjolca je pogurao do pobjede, no na japanskom Fuji Speedwayu Renault je potvrdio povratak među najbrže.
- Pobijedili smo na stazi koja našim bolidima nimalo ne odgovara. To je dobar znak za sljedeću sezonu - izjavio je dvostruki svjetski prvak naznačivši ostanak u Renaultu.
- Neću vam još otkriti za koga ću voziti u sljedećoj sezoni, ali moram priznati da sam još prije utrke u Japanu donio konačnu odluku - dodao je Alonso.
Kaotična Hamiltonova vožnja u Fujiju i tek 13. mjesto podsjetili su na njegov lanjski gubitak naslova. Vozač McLarena loše je startao i udario u Raikkonenov bolid zaradivši tako kaznu prolaska kroz bokseve. Britanca je nekoliko krugova poslije “dokrajčio” Felipe Massa izguravši ga sa staze. Unatoč kazni Brazilac se probio do sedmoga mjesta smanjivši tako bodovni zaostatak za Hamiltonom.

BERGER: PREVIŠE JE KAZNI, A PREMALO AKCIJE NA STAZI
Dugogodišnji vozač Ferrarija i sadašnji šef Toro Rossa Gerhard Berger nije oduševljen sve većim brojem kazni u Formuli 1.
- Želim vidjeti što više akcije, a ne nekakve kaznene prolaske kroz bokseve i odluke o pobjedniku nekoliko sati nakon završetka utrke. Ako kažnjavate svaki međusobni dodir bolida, ne možete od vozača očekivati lude poteze i akciju - smatra Berger. (jk)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • luckystrike 12.10.2008.

    Nažalost jutros sam propustio utrku po prvi puta u sezoni al snimku neću...Čestitke Alonsu !

  • dijana italy 12.10.2008.

    bravisimo fernando forza

  • dijana italy 12.10.2008.

    svaka cast alonsu odlicna trka ali sto se tice hamiltona mislim da taj covjek nije za formulu 1 mislim da vozi na silu i sa velikim strahom velika steta za massu prvo singapor pa sada ovo mislim da se mora oprostiti od titule prvaka sve u svemu odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare